Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ, ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!

 

<<Ένας  ενοικιαστής οικογενειάρχης,  που  είχε  έξι  παιδιά,  μου  ζήτησε κάποτε  να  κάνω προσευχή, γιά να φωτίσει ο Θεός τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που έμενε, ώστε να μην τον βγάλουν από το σπίτι. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες, ενώ νοικιάζουν το σπίτι σε  οικογένειες  με  δύο  ανθρώπους  και  πέντε  σκύλους  ή  γατιά, δεν θέλουν οικογένειες με πολλά παιδιά, γιά να μην τους χαλάσουν δήθεν το σπίτι τους...

Αυτός λοιπόν ο οικογενειάρχης είχε κουρασθή ο καϋμένος, να τον διώχνει ο  ένας  ιδιοκτήτης, να μην του νοικιάζει το σπίτι του ο άλλος και να μεταφέρει τα παιδάκια του και τα πράγματά του από σπίτι σε σπίτι με πολλή αγωνία... Εργαζόταν σκληρά, οικονομούσε τα απαραίτητα γιά την οικογένειά του και δεν  έκανε παζάρια  γιά  το  ενοίκιο,  αρκεί  να  τον  άφηναν  οι ιδιοκτήτες να μείνει λίγα χρόνια, γιά να μην ταλαιπωρούνται με τις μετακομίσεις.

Όταν τα άκουσα αυτά, τον συμπόνεσα και του είπα:

«Μη στενοχωριέσαι. Ο Θεός έχει στον λογαριασμό Του και τα δικά σου παιδιά! Αυτός είναι ο Δημιουργός που δίνει στα παιδιά το κυριότερο, την ψυχή, ενώ εσύ με την σύζυγο, σαν συν-δημιουργοί, δίνετε το σώμα! Επομένως, ο Θεός ενδιαφέρεται πιο πολύ από εσάς γιά τα παιδιά σας!

Δεν πέρασαν δύο-τρεις μήνες και έρχεται ο πολύτεκνος πατέρας, χαρούμενος και μου λέει:

«Δόξα τω Θεώ, ο Θεός μου οικονόμησε και σπίτι και μου περισσεύουν και αρκετά χρήματα!»!!

Τον ερώτησα τί συνέβη και μου διηγήθηκε το εξής περιστατικό:

«Πηγαίνοντας γιά το χωριό μου, κάθησα λίγο στο πρακτορείο, μέχρι να έλθη η ώρα να φύγει το λεωφορείο. Με πλησιάζει τότε ένας λαχειοπώλης και μου ζήτησε να αγοράσω λαχεία. Εγώ, επειδή είχα την αρχή ως Χριστιανός να μην  παίρνω  λαχεία,  του  είπα  ότι  δεν  ήθελα.  Όταν  όμως  είδα  τον λαχειοπώλη να φεύγει, σκέφθηκα μήπως είχε μεγάλη ανάγκη, γι’ αυτό τον φώναξα και έβγαλα χρήματα να του πληρώσω ένα λαχείο, χωρίς όμως να το πάρω. Μα ο λαχειοπώλης ήταν φιλότιμος και δεν το δέχθηκε αυτό. Πάλι στενοχωρήθηκα και επειδή ήθελα να τον βοηθήσω, του είπα: «Δώσε μου ένα λαχείο. Ίσως μου χρειασθή». Και έτσι, αγόρασα ένα λαχείο με σκοπό να χαρεί ο άλλος και ας στενοχωρηθώ και λίγο, που παρέβηκα το τυπικό μου. Εκείνο λοιπόν το λαχείο, κέρδισε τελικά, ένα μεγάλο ποσό! Αγόρασα τότε σπίτι και μου περίσσεψαν και χρήματα, γιά να μεγαλώσω τα παιδιά μου! Έμαθα επίσης που έμενε ο λαχειοπώλης και πήγα αθόρυβα και του άφησα στην θυρίδα του έναν φάκελο με αρκετά χρήματα, επειδή ήξερα πως δεν θα τα δεχόταν, εάν του τα έδινα στα χέρια»!

Είναι φοβερό, πως ενεργεί στους φιλότιμους η Αγάπη του Θεού!>>!!!

 

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994)