Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η ΜΟΝΑΧΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΦΑΝ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΙΑ.


Η Μαγδαληνή Τοφάν, που καταγόταν από την επαρχία του Νεάμτς, ήλθε σε πολύ νεαρή ηλικία στο μοναστήρι της Αγάπια στην Ρουμανία, σαν υποτακτική της μοναχής Κλεομίδης. Ενηλικιώθηκε μέσα στον φόβο του Θεού, την προσευχή και την υπακοή. Αφού η Μαγδαληνή Τοφάν ντύθηκε το μοναχικό σχήμα, οι δύο μοναχές έζησαν σαν εν Χριστώ αδελφές, μοιραζόμενες χαρές, και πνευματικές εμπειρίες. Και οι δύο μαζί αποτελούσαν ένα πραγματικό πρότυπο αφοσιωμένης και πνευματικής ζωής στην Ι. Μονή της Αγάπια, που αριθμούσε περίπου πεντακόσιες μοναχές.
Μέρα και νύκτα, τις έβλεπαν να είναι παρούσες σ’ όλες τις Ακολουθίες, συμβουλεύοντας και ενθαρρύνοντας η μία την άλλη. Εξομολογούνταν και κοινωνούσαν συχνά και στερούνταν με ευκολία τα αγαθά του κόσμου τούτου.
Τον Φεβρουάριο του 1947, η μητέρα Κλεομίδη εκοιμήθη. Μόνη πιά, η παλιά υποτακτική Μαγδαληνή, παρακαλούσε τον Θεόν να της φανερώσει που ευρισκόταν η ψυχή της πνευματικής της μητέρας και να την πληροφορήσει αν είχε σωθή. Σαράντα μέρες μετά τον θάνατο της Γερόντισσας, η αδελφή Μαγδαληνή μετέλαβε τον Αχράντων Μυστηρίων και το βράδυ παρέδωσε την ψυχή της.