Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο γ.ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ († 5.10.1997) ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟ 1994, ΜΕ ΤΟΝ κ.Γ.ΜΠΟΥΤΣΟΥΡΗ (Β' ΜΕΡΟΣ).

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Γ.ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ († 5.10.1997) ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΛΑΝΔΟΥ ΤΟΥ ΚΡΗΤΟΣ, ΤΟ 1994, ΜΕ ΤΟΝ Κ.Γ.ΜΠΟΥΤΣΟΥΡΗ (Β' ΜΕΡΟΣ). 

Ο Αγάπιος Λάνδος, κατά κόσμον Αθανάσιος Λάνδος, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης γύρω στο 1580 με 1585. Το 1611 μεταβαίνει στο Άγιο Όρος και μονάζει για δύο χρόνια στη Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Εγκαταλείπει όμως το Κοινόβιο και εγκαθίσταται στο Κελλί των Αρχαγγέλων στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης.

ΠΑΡΑΚΟΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.

Κάποτε, οι γείτονες του παπά-Ιγνατίου του Πνευματικού, στα Κατουνάκια, ευρίσκονταν σε αναστάτωση: Η συνοδεία του Γέροντα Μακαρίου, κατασκεύαζε δεύτερο πάτωμα στην καλύβη της. Είχαν προχωρήσει την εργασία και έφθασαν στην κατασκευή της στέγης. Ο Γέροντας έδωσε την εντολή:
- Ας προσέξουμε. Τα σανίδια είναι βαρειά. Με υπομονή, ένα-ένα, ας τα ανεβάζουμε. Ας μη βιαζώμαστε και πολύ.
Άρχισαν όλοι το ανέβασμα. Ο πατήρ Ιλαρίων, ο νεώτερος της συνοδείας, δεν το ανεχόταν να κουβαλάει τα σανίδια ένα-ένα. Αυτός, χειροδύναμος καθώς ήταν, σκέφθηκε να τα μεταφέρει ανά τρία.
- Πάτερ Ιλαρίων, του είπαν οι άλλοι αδελφοί, τα σανίδια είναι βαρειά. Μην τα παίρνεις τρία-τρία. Από το πολύ βάρος, θα βλαβή η υγεία σου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.