Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΠΟΛΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ…


Εκοιμήθη κάποτε τον αιώνιο ύπνο η μητέρα ενός από τους αδελφούς του Ιερού Κοινοβιακού Μοναστηρίου του Αγίου Παύλου, στο Άγιον Όρος, του Μοναχού Σεραφείμ.
Ο Μοναχός, επειδή εγνώριζε την αρετή και την παρρησία, που είχε στον Θεό ο Γέρων Κωνστάντιος, αδελφός κι αυτός της ιδίας Μονής, με ευλάβεια και πίστη τον παρεκάλεσε να κάνει ιδιαίτερη προσευχή, για την σωτηρία της ψυχής της μητέρας του Ευαγγελίας, που είχε κοιμηθή Ο Γέροντας Κωνστάντιος ήταν υπόδειγμα υπακοής, ταπεινώσεως και αδιαλείπτου προσευχής.  Ήταν αγνός και πρόθυμος να εξυπηρετήσει όλους τους αδελφούς, παρά το υπέργηρο της ηλικίας του. Στην αρχή, από υπερβολική ταπείνωση, απέφευγε να δεχθή την παράκληση αυτή του αδελφού Σεραφείμ, αλλά η επιμονή και πίστη του νεωτέρου αυτού Μοναχού έπεισαν τον Γέροντα Κωνστάντιο να κάνει προσευχή και κομβοσχοίνια για την ψυχή της δούλης του Θεού Ευαγγελίας.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ.


Η κυρία Αθανασία Κοντογιαννακοπούλου μας έστειλε μία επιστολή, η οποία αναφερόταν σ' ένα γεγονός, που συγκλόνισε την Ιεραποστολή της Κορέας. Πρόκειται για την πνευματική αντιμετώπιση, από Κορεάτες νεοφώτιστους Ορθοδόξους γονείς, ενός σοβαρού παιδαγωγικού προβλήματος.  Όπως αναφέρει η ίδια, πήρε την απόφαση να το καταγράψει και μας παρακαλεί να το μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας, επειδή πιστεύει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο και στους Έλληνες γονείς.