Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ (Μέρος Β')!!

Το διακόνημα της αγιογραφίας.

 Η Κλεονίκη, με τα τόσα κινητικά προβλήματα, κατώρθωσε να αξιοποίηση τα έμφυτα χαρίσματα της και να επιδοθή στο διακόνημα της αγιογραφίας, έτσι που να φανερωθή (σε αυτήν την αδύναμη σωματικώς) η δύναμη του Θεού! Στο πρόσωπό της εφαρμόσθηκε, αυτό πού αναφέρει ο Προφήτης Ησαΐας: «Ἰσχύσατε, χεῖρες ἀνειμέναι καὶ γόνατα παραλελυμένα» (Ησαΐας ΛΕ'3')!!!

Όπως αναφέραμε, τα χέρια της, ήταν εντελώς χαλαρά, σαν λυμένα... Και όταν της πρότεινε ο Πνευματικός της, να ασχοληθή με την αγιογραφία, εκείνη έκανε υπακοή, και με την ευλογία του,  άρχισε να παρακολουθή αρχικά σχέδιο και μετά άλλα ειδικά μαθήματα (γιά τα ενδύματα, τα πρόσωπα των Αγίων,…) στο Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Με πολλή επιμονή αφοσιώθηκε στο έργο αυτό. Το 1993 απέκτησε ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα (καβαλέτο),  δωρεά πνευματικών αδελφών, το οποίο ήταν ειδικά κατασκευασμένο γιά τις ανάγκες της Κλεονίκης.

Πάντα, πριν αρχίσει το έργο της, διάβαζε μία προσευχή, που την είχε γραμμένη πάνω-δεξιά στο πλαίσιο. Στην συνέχεια, καθισμένη πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι της, έβαζε  στο κασετόφωνο την Παράκληση του εκάστοτε Αγίου ή Αγίας που αγιογραφούσε και λέγοντας παράλληλα την ευχή, ξεκινούσε την αγιογραφία!

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΣ ΗΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ!!