Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ.  Ο π.Μηνάς, ο μετέπειτα Όσιος Μηνάς, ζούσε σ’ ένα Μοναστήρι της Ρουμανίας. Μετά την Θεία Λειτουργία συνήθιζε, για να ξεκουρασθή, να βγαίνει στο δάσος, που περιέβαλλε το Μοναστήρι. Εκεί έψελνε και δοξολογούσε τον Θεό με αναστάσιμα τροπάρια και με πολλά άλλα. Και συνέβαινε το εξής παράξενο: «Tα πουλιά του δάσους μαζεύονταν γύρω του και κάθονταν άλλα στο κεφάλι του, άλλα στους ώμους του και άλλα στα χέρια του. Ο π.Μηνάς τα χάϊδευε τρυφερά, όταν όμως άρχιζε να ψέλνει, τα πουλιά σταματούσαν τα τιτιβίσματα και τον άκουγαν με προσοχή».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ…


                          ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ!!

Εντιμότατοι Άρχοντες,
Μετά την αιφνίδια και αδόκητη χθεσινή καταστροφή, εκτός των άλλων, και στις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες μεταδόσεως, στον Υμηττό, Σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως, να επιληφθήτε ΑΜΕΣΑ και του κάτωθι σημαντικού θέματος:
Πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως ασθενείς και ανήμποροι και μοναχικοί άνθρωποι, είχαν ως καθημερινή συντροφιά και παρηγοριά τους Εκκλησιαστικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, της «Εκκλησίας της Ελλάδος» και της «Πειραϊκής Εκκλησίας»…
Δυστυχώς, μετά την καταστροφή, στερήθηκαν αυτή την τόσο πολύτιμη και ουσιαστική συμπαράσταση… Να αποκατασταθή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αυτή η μεγάλη και απρόβλεπτη ζημιά, αντιλαμβανόμασθε ότι, είναι ανθρωπίνως αδύνατον…
Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα με σχετική δική σας παρέμβαση και εντολή, κάποιο από τα Εθνικά Δίκτυα το πρωινό δίωρο (από 07:00 έως 09:00 το πρωί) και τις βραδινές ώρες (από 09:00 έως 10:30 το βράδυ), να μεταδίδουν τις πρωινές και βραδινές προσευχές, που είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας, ιδιαίτερα δε γιά τους αναγκεμένους!!! Εννοείται ότι, πρέπει να υπάρξει και η σχετική ενημέρωση.
    Επί πλέον, τις πολύ μεγάλες εορτάσιμες ημέρες, όπως την Πέμπτη της Παναγίας μας και τις Κυριακές, να αφιερώνεται το πρωϊνό τρίωρο στην μετάδοση της Θείας Λειτουργίας!
Πιστεύουμε ότι, αυτό που ζητάμε είναι και δίκαιο και εύκολο.
Αναγνωρίζοντας τις πνευματικές ευαισθησίες σας, προσδοκούμε να δράσετε πάραυτα!!!
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δρομοκήρυξ