Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

«ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ»


   Στις αρχές της δεκαετίας του 1980-1990, ταξίδευε στην Σουηδία για ιατρικούς λόγους, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος. Συνέπιπτε να συνταξιδεύει και να κάθεται δίπλα του, ένας επιφανής Τούρκος δημοσιογράφος. Στην συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, ο Μητροπολίτης του υπέβαλε ένα ερώτημα, το οποίο πολλές φορές έρχεται στο μυαλό και στα χείλη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων:


-«Γιατί αξιότιμε Κύριε (τάδε), σε όλα τα διεθνή fora η Τουρκική διπλωματία τα καταφέρνει πολύ καλλίτερα από την Ελληνική, ενώ σε πλείστα όσα θέματα είναι σαφές ότι έχουν δίκιο οι Έλληνες;»

   Και η εκπληκτική όσο και αποστομωτική απάντηση  του Τούρκου δημοσιογράφου: 

-«Είναι αλήθεια σεβαστέ Κύριε (έτσι απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη ο Τούρκος δημοσιογράφος), ότι ο Ελληνικός Λαός είναι ευφυέστερος και πολύ πιο προσοντούχος, εν σχέσει με τον Τουρκικό Λαό. Εμείς όμως οι Τούρκοι, έχουμε ένα πλεονέκτημα, το οποίο δεν έχετε εσείς οι Έλληνες. Από όλον αυτό τον πληθυσμό του Τουρκικού Λαού, διαλέγουμε  πάντα τους χίλιους καλλίτερους για να μας κυβερνήσουν! Αντίθετα εσείς οι Έλληνες διαλέγεται τους χίλιους χειρότερους!!!».

   Φυσικό ήταν, όπως μας διηγείτο ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, να μείνει στην αρχή σύξυλος… Στην συνέχεια όμως και όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο, σκεπτόμενος το τι του απάντησε ο δημοσιογράφος κουνούσε θλιμμένα το κεφάλι του, αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια… 

   Τελικά θα βάλουμε κάποτε μυαλό εμείς οι “ευφυείς”  Έλληνες ;;;