Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ Π.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.     Ο π. Νικόλαος Κογιώνης συνέχισε τα ποιμαντικά και Ιεραποστολικά του καθήκοντα μέχρι την στιγμή του θανάτου του. Το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου του 2006 αναχώρησε νωρίς από ένα σπίτι για να προλάβει να επισκεφθεί μερικά άλλα σπίτια για Ιεραποστολή... Η τελευταία του λέξη προς την οικογένεια, που έμενε στο συγκεκριμένο σπίτι,  ήταν «χαίρετε». Όπως προαναφέραμε, Ο π. Νικόλαος είχε κατ' επανάληψη επισκεφθεί για Ιεραποστολή όλα τα σπίτια της ενορίας του, τα τελευταία δε χρόνια, είχε επεκταθεί με άδεια των οικείων Ιερέων και σε γειτονικές ενορίες. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΝ ΜΗΝΥΜΑ.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

     Ο Θεάνθρωπος Ιησούς, «εν τάφω σωματικώς», «θανάτω θάνατον επάτησε» και «εν  Άδη μετά ψυχής ως Θεός», κατέλυσε το ζοφώδες κράτος του τυράννου εχθρού!!! Ως εκ τούτου, τα άνω τοις κάτω συνεορτάζει και τα κάτω τοις άνω συμπανηγυρίζει!!! «Μόνος στενάζει του σκότους ο προστάτης»…!
     Ιδία δε, το των ανθρώπων γένος αίνον επινίκειον και ευχαριστήριον αναμέλπει τω Παναγάθω και Πανοικτίρμονι Θεώ, Ός «Αγάπη εστίν», επί τη ανεκδιηγήτω Aυτού δωρεά!!! Όθεν καγώ ο αμαρτωλός, ταπεινώς και ευγνωμόνως, αναξίοις χείλεσιν αλλ’ εκ μέσης καρδίας, υποψελλίζω τω Πλάστη και Πανευεργέτη μου:
     «Ω Κύριε Ιησού Χριστέ και Θεέ μου, ο δι’εμέ εν τω Σταυρώ Καθηλωθείς και εκουσίως τω θανάτω και τη ταφή Παραδοθείς και τη τρίτη ημέρα εκ των νεκρών Αναστάς, δέχθητι τα πτωχά ευχαριστιακά δάκρυά μου, ως το της χήρας δίλεπτον... Σοί Μόνω αμαρτάνω, αλλά και Σοί Μόνω προσπίπτω, τω Φιλοστόργω μου Πατρί!!! Ελέησόν με!!!».


ΚΑΛΟΝ ΠΑΣΧΑ!!!  
                                                                                                                π.Α.Γ.Π.

ΟΙΚΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΑΣ - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ)

 Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε το video:


https://www.youtube.com/watch?v=_F8qEJ9zAhU

Ο ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΣΕ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡ. 10ο Μέρος