Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.

 

 Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ (video - ΕΤ1)

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ!!


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ!!

    Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του Νικολάου Πλαστήρα (4 Νοεμβρίου 1883 - 26 Ιουλίου 1953), τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση γιά παλαιοτέρους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμπτωχοι.

    Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ (πιστός φίλος του) αναφέρει:
    «Ο Στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας “ΦΙΞ” ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται. Και επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του Στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάσθηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα.
    Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το Στρατηγό και Πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθη ο αδελφός του. Ο Στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν ανέλαβε τελικά την εργασία!

ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!