Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!!    Η Margaret Boemer, 16 εβδομάδων έγκυος στο τρίτο της παιδί, πήγε για έναν υπέρηχο ρουτίνας. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως στο έμβρυο είχε αναπτυχθεί ιεροκοκκυγικό τεράτωμα – ένας όγκος που εμφανίζεται σε 1 στις 35.000 γεννήσεις.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
Tης Έφης Μπάσδρα.

 Την αναστολή λειτουργίας 31 δημοτικών σχολείων και 69 νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω έλλειψης μαθητών, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα από τα καταλυτικά φαινόμενα της δεκαετούς κρίσης που χτύπησε τη χώρα ήταν και η μεγάλη μείωση των γεννήσεων. Η δημογραφική κρίση αρχίζει πλέον να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά και να απαιτεί λύσεις. 
      Από την άλλη, στα χρόνια της κρίσης πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα, άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία. Ο συγχρονισμός αυτών των δύο παραγόντων είναι για τη χώρα μας καταλυτικός, με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται ήδη στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Νο 3/4 - Ι.Μ.ΦΙΛΟΘΕΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.