Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ!!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

        Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπήρξε ένα γεγονός καθοριστικής Εθνικής σημασίας, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας! Αυτή την πραγματικότητα ήλθε να διακηρύξει ψήφισμα του Πολωνικού Κοινοβουλίου, το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων:

        <<Λίγοι περίμεναν τότε, το 1821, ότι το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που δέσποζε στις σημαίες των Ελλήνων αγωνιστών, θα επαναλαμβανόταν σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές γλώσσες! Η Ελληνική Επανάσταση, ενέπνευσε τις επαναστάσεις πολλών Ευρωπαϊκών Εθνών!
        Η απόλυτη επιτυχία της απέδειξε ότι, η ελευθερία μπορεί να κερδηθή, ακόμη και όταν οι αντικειμενικές συνθήκες προμηνύουν ήττα. Ο στόχος των αγωνιζομένων Ελλήνων ήταν, να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο Κράτος, βασισμένο στην κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, στην ατομική ελευθερία, στη Δημοκρατία, στις Χριστιανικές αξίες! Η Ελληνική δοκιμασία, στον αγώνα γιά ένα ανεξάρτητο Κράτος, ήταν μία νικηφόρα δοκιμασία και αποτέλεσε έμπνευση για άλλα καταπιεσμένα Έθνη!>>!


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»!

        Έτσι τιτλοφόρησε ένα άρθρο γιά την Ελλάδα, η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung», και μεταξύ άλλων έγραψε και τα εξής:

ΤΟ ΜΕΓΑ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ!!