Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ!!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

        Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπήρξε ένα γεγονός καθοριστικής Εθνικής σημασίας, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας! Αυτή την πραγματικότητα ήλθε να διακηρύξει ψήφισμα του Πολωνικού Κοινοβουλίου, το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων:

        <<Λίγοι περίμεναν τότε, το 1821, ότι το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που δέσποζε στις σημαίες των Ελλήνων αγωνιστών, θα επαναλαμβανόταν σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές γλώσσες! Η Ελληνική Επανάσταση, ενέπνευσε τις επαναστάσεις πολλών Ευρωπαϊκών Εθνών!
        Η απόλυτη επιτυχία της απέδειξε ότι, η ελευθερία μπορεί να κερδηθή, ακόμη και όταν οι αντικειμενικές συνθήκες προμηνύουν ήττα. Ο στόχος των αγωνιζομένων Ελλήνων ήταν, να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο Κράτος, βασισμένο στην κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, στην ατομική ελευθερία, στη Δημοκρατία, στις Χριστιανικές αξίες! Η Ελληνική δοκιμασία, στον αγώνα γιά ένα ανεξάρτητο Κράτος, ήταν μία νικηφόρα δοκιμασία και αποτέλεσε έμπνευση για άλλα καταπιεσμένα Έθνη!>>!


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»!

        Έτσι τιτλοφόρησε ένα άρθρο γιά την Ελλάδα, η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung», και μεταξύ άλλων έγραψε και τα εξής:
         << Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει αντιμετωπίσει ταυτόχρονα περισσότερες κρίσεις από τους Έλληνες:
- Πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, που ζουν στη δυστυχία, αλλά δεν πρέπει να σταλούν στην Ευρώπη…
- Ένας άθλιος Τούρκος γείτονας, που ψάχνει για φυσικό αέριο στη θάλασσα και θέλει να ξαναγράψει τα σύνορα με στρατιωτική δύναμη…
- Πάνω σε όλα αυτά, η πανδημία του Κορωνοϊού, η οποία περιορίζει επίσης την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και έχει συντρίψει τις πρώτες οικονομικές επιτυχίες, μετά την μακρά οικονομική κρίση της Ελλάδας…


        Παρ’ ότι σχεδόν κανένας δεν πίστεψε πως οι Έλληνες θα τα καταφέρουν, εν τούτοις, αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις κρίσεις, λίγο-πολύ, καλά!
        Είναι η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές απειλές της Τουρκίας, οι οποίες στοχεύουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι η Αθήνα, που εξουδετερώνει και τις προσπάθειες εκβιασμού του Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να κατευθύνει τη ροή των προσφύγων στην Ευρώπη...
        Η Ελλάδα χτίζει το φρούριο της Ευρώπης!!

        Πριν από λίγα χρόνια, οι Έλληνες ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, αλλά τώρα είναι η αμυντική ασπίδα ενάντια στον Ερντογάν και τους μετανάστες! Οι υποτιμητικοί τίτλοι στη Γερμανική εφημερίδα «Bild» στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης: «Μην περιμένετε τίποτα από εμάς…» ή «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες…», τώρα είναι μία μακρινή ανάμνηση.
        Η νέα δημοτικότητα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θυμίζει σχεδόν τον ενθουσιασμό του 19ου αιώνα. Τότε που κλιμακώθηκε η βία μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Οθωμανικών αρχών (το 1821) και ιδρύθηκαν Φιλελληνικοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη, από την Αγγλία έως τη Ρωσία, την Ελβετία, την Ιταλία… >>!

Επιμέλεια: Θ. Α.
Πηγή:www.krestena.blogspot.com