Σάββατο 30 Μαΐου 2020

«ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ»!!

Μιά γυναίκα που ζύμωνε ψωμί για τα μέλη της οικογενείας της, είχε την ευλογημένη συνήθεια, να  αφήνει πάντα ένα από τα καρβέλια που έφτιαχνε στο περβάζι του παραθύρου της, για κάθε πεινασμένο που θα περνούσε από εκεί.

Όμως, κάθε μέρα, ένας συγκεκριμένος γέροντας καμπούρης, ερχόταν και έπαιρνε το καρβέλι, και αντί να εκφράσει ευγνωμοσύνη, όπως έφευγε, έλεγε αυτές τις λέξεις: «Το κακό που κάνεις παραμένει μαζί σου, το καλό που κάνεις επιστρέφει».

Αυτό γινόταν κάθε ημέρα. Κάποια στιγμή η γυναίκα θύμωσε και μονολόγησε: «Ούτε κάν μία λέξη ευγνωμοσύνης… Κάθε μέρα ο καμπούρης επαναλαμβάνει: “Το κακό που κάνεις παραμένει μαζί σου, το καλό που κάνεις επιστρέφει”. Τι σημαίνει αυτό;»

Οι μέρες περνούσαν και ο καμπούρης, πάντα στην ώρα του, έπαιρνε το καρβέλι και έλεγε τα ίδια και τα ίδια...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ!!

    Αυτές οι υπέροχες εικόνες του Νυμφίου και της Υπεραγίας Θεοτόκου κοσμούν το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου στην Νέα Σμύρνη, και προτίθενται η κάθε μία για την ιδιαίτερή της προσκύνηση.
    Κατεσκευάσθηκαν «χειρί» διακεκριμένου αγιογράφου με την φροντίδα του Εφημερίου και προσφορές των ολίγων εκκλησιαζομένων.
    Τις εκθέτομε στην δημοσιότητα, διότι ο αυτός ζήλος θα έπρεπε να επιδεικνύεται σε όλες τις Ενορίες, και μάλιστα στις μεγάλες!!