Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.

 


        Κάπου στις Άλπεις της Ελβετίας ευρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου με τα περίφημα σκυλιά διασώστες. Τα συγκεκριμένα σκυλιά φέρουν, κρεμασμένο στον λαιμό τους, ένα βαρελάκι με τροφή και φάρμακα και σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν ανθρώπους που είναι θαμμένοι στο χιόνι ή ευρίσκονται σε ανάγκη και να τους προσφέρουν άμεση ζεστασιά ξαπλώνοντας πλάϊ τους και παράλληλα με τα γαυγίσματα τους να ειδοποιήσουν τα συνεργεία διάσωσης.
        Ανάμεσα σ’ αυτά τα σκυλιά εξέχουσα θέση είχε ο «Darpis», ένα μεγάλος, μαλλιαρός και έμπειρος σκύλος, Αγίου Βερνάρδου, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε πολλές διασώσεις με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας! Λένε ότι είχε σώσει τουλάχιστον 40 ανθρώπους!
     Μία ημέρα, συμμετέχοντας σε κάποια επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης, κατάφερε και ανακάλυψε κάποιον ορειβάτη, θαμμένο μέσα στο χιόνι. Η όσφρησή του τον ωδήγησε με ακρίβεια στο σημείο όπου έπρεπε να σκάψει. Σκάβοντας, αποκάλυψε το σώμα ενός παγωμένου άνδρα. Αμέσως σκύβει από πάνω του σκεπάζοντας τον με την γούνα του και ταυτόχρονα άρχισε να τον γλύφει στο πρόσωπο, με σκοπό να τον «ξυπνήσει» από τον παγωμένο ύπνο του! Παράλληλα γαύγιζε μανιασμένα, ώστε να ανακαλύψουν την θέση του και να σπεύσουν προς βοήθεια!!

ΕΝ ΑΥΤΩ… ΖΩΜΕΝ (Πράξ. IZ’28’)!!!