Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΜΕ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.


Ο Γιώργος Κοινούσης, γνωστός λαϊκός τραγουδιστής της δεκαετίας του 70, είδε και βίωσε πολλά, όπως περιγράφει στην αυτοβιογραφία του. Κατάφερε, όμως, να βγει αλώβητος από τον κόσμο της νύχτας, με την ψυχή του «χωρίς ρυτίδες». Διδάχθηκε από τα σφάλματά του και βρήκε καταφύγιο στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Στο βιβλίο του «Η ζωή μου πριν και μετά Χριστόν», περιγράφει γλαφυρά (αν και απόφοιτος της... Δευτέρας τάξεως του Δημοτικού) αλήθειες, αποκαλύπτοντας πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του. Την ζωή μας, λέει ο Γ. Κοινούσης εμείς την κάνουμε σωστή ή λάθος, ανάλογα με τις επιλογές μας. Ο Θεός μας έδωσε το αυτεξούσιο για να είναι δικές μας οι ευθύνες. Αναφέρεται μάλιστα και σε διάφορες εμπειρίες του, όπως είναι η ακόλουθη:

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ - 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1973.       Μία σπάνια καταγραφή του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα, τον οποίο ψάλλει ο αείμνηστος περίφημος Βολιώτης πρωτοψάλτης Εμμανουήλ Χατζημάρκος, στον Ι.Ν.Παντανάσσης-Πατρών.
Εις το αριστερό αναλόγιο, ψάλλει ο τότε μόλις (!) δεκαεννιάχρονος  Γεώργιος Μακρυγιάννης, νυν πρωτοψάλτης του Ι.Ν.Παντανάσσης.
Το σπάνιο αυτό υλικό, μας παραχωρήθηκε από το αρχείο της οικογενείας Παπασταύρου.
Η Παναγία μας να σκεπάζει όλους μας προσωπικά και οικογενειακά, και να στηρίζει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπου γης!!!