Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...


Όταν εισερχόμεθα στον οίκο του Θεού, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας .... 

Η ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ...


 
Στην περιοχή της Λαύρας, ένας γέροντας καλόγερος προσέλαβε 3-4 εργάτες για μια εξωτερική δουλειά. Αλλά ο καιρός ήταν καθημερινά τόσο άσχημος που δύσκολα συμπλήρωναν οκτάωρο δουλειάς. Έβρεχε συνεχώς, οπότε ο Γέροντας τους φώναξε και τους λέει: Ακούσατε παιδιά, είναι θέμα δικαιοσύνης, να σας πληρώσω μόνο το μισό μεροκάματο, το οποίο και δουλέψατε αφού έβρεχε. Όμως αυτοί είχαν αντιρρήσεις. Εμείς γέροντα αφήσαμε τις οικογένειες μας , γι’αυτό το μεροκάματο που το έχουμε τόσο ανάγκη. Τώρα εσύ μας το στερείς. Μας το κόβεις! Τι φταίμε εάν βρέχει; 

Ο γέροντας στεναχωρήθηκε, σκέφτηκε , ξανασκέφτηκε και τελικά τους φωνάζει και τους λέει : Ακούστε παιδιά, κατανοώ ότι ήρθατε γι’αυτό το μεροκάματο, ωστόσο επειδή δεν μπορώ να σας πληρώνω, κι εσείς να κοιμάστε, γι΄αυτό σας προτείνω το εξής: Όσο είναι καλή η ημέρα και δεν βρέχει έχει καλώς αφού θα εργάζεστε, όταν  όμως πιάνει βροχή, εσείς να μένετε μέσα στον Ναό και με το κομποσκοίνι θα λέτε το «Κύριε Ελέησον» μέχρι να συμπληρώσετε το οκτάωρο. Αυτοί τότε συμφώνησαν γιατί νόμιζαν πως είναι εύκολο πράγμα. 

‘Όταν όμως δοκίμασαν, φώναξαν το Γέροντα και του είπαν: Γέροντα δώσε ότι είναι να δώσεις, χαλάει η συμφωνία μας. Η ώρα με το κομποσκοίνι δύσκολα περνάει.