Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η 22ΧΡΟΝΗ ΤΥΦΛΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑ, ΑΝΤΙ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΠΤΥΧΙΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ!!!


      Η ίδια δεν μπόρεσε να δει τη συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους τους παρισταμένους στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, κατά  τον εορτασμό για την Παγκόσμια  Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Tα μάτια των παρισταμένων, που μπορούσαν να την δουν, γέμισαν με δάκρυα. Μία συγκίνηση που δεν μπόρεσαν να κρύψουν ούτε και οι επίσημοι, όταν η 22χρονη Άντι Ελ Άραμπι παραλάμβανε το ελληνικό πτυχίο Ελληνομαθείας της «Γ2», που απέκτησε, μετά από συστηματική φοίτηση και επιτυχείς εξετάσεις!!
    Μία εκπληκτική ιστορία ξετυλίχθηκε σαν ένα παραμύθι, στα μάτια όσων την παρακολουθούσαν. Η Άντι, δεν μπορούσε να τους δει, αλλά τους «έβλεπε» όλους με τα αισθήματα της καρδιάς της, συγκλονισμένους από την προσπάθειά της, αναφέρει το amea.care.gr
    Όλοι εβούρκωσαν όταν αντίκρυσαν την λεπτεπίλεπτη και μικροκαμωμένη φοιτήτρια να μιλά σε άπταιστα ελληνικά: «… Το να πάρω το πτυχίο Ελληνομάθειας ήταν ένα όνειρο για μένα... Θα ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα και να πάρω την Ελληνική Υπηκοότητα μαζί με την Αιγυπτιακή...»!!

   Όπως είναι φυσικό, "μας έβαλε σε όλους τα γυαλιά" και ιδιαίτερα, στους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που "εκπονήθηκαν..." τις τελευταίες δεκαετίες και που συστηματικά αντί να διδάσκουν, υποβαθμίζουν και απομειώνουν την Ελληνική γλώσσα...
       

Πηγή: pentapostagma

Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΕΙΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ!!!

Για δέκα ολόκληρα χρόνια ο ιερομόναχος π.Χρύσανθος Κουτσουλογιαννάκης ήταν η παρηγοριά των λεπρών στη Σπιναλόγκα. Ευλογούσε και εκοινωνούσε τους αρρώστους μεταλαμβάνοντας από την Θεία Κοινωνία με την ίδια ιερή λαβίδα (κουταλάκι) χωρίς να φοβάται την φοβερή μεταδοτική ασθένεια και τις συνέπειες της!!
Όσοι τον εγνώρισαν, ομιλούν για μια πληθωρική, καλοσυνάτη μορφή, που απάλυνε τα βάσανα των ανθρώπων που νοσούσαν. Τον χαρακτηρίζουν «θεόσταλτο» και «άγιο». Περισσότερες πληροφορίες για τον ιερομόναχο Χρύσανθο, έρχονται μέσα από την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» και την μαρτυρία του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, πρώην λυκειάρχη και προέδρου του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος τον εγνώρισε από κοντά.

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ…