Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ.«Την Κυριακή (19/1/2020) πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Αμαλία”, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Συναντηθήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, ακούσαμε εποικοδομητικούς λόγους και χαρήκαμε όπως οι Χριστιανοί γνωρίζουν να χαίρονται»!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!


Ένας νέος Μοναχός επήγε στον Αββά Θεόδωρο της Φέρμης, να του αναφέρει τον θλιβερό λογισμό του:
- «Όσο ήμουν έξω στον κόσμο, ενήστευα πιο πολύ, Αββά μου, έκανα συχνές αγρυπνίες, είχα στην προσευχή μου κατάνυξη και δάκρυα, και έκρυβα στην καρδιά μου πολλή φλόγα γιά κάθε Θεάρεστο έργο. Εδώ στην έρημο τα έχασα όλα αυτά και φοβάμαι ότι δεν θα σωθή η ψυχή μου».
- «Εκείνα που έκανες στον κόσμο, παιδί μου», του είπε ο σοφός Γέροντας, «δεν ήταν παρά έργα κενοδοξίας, γιά τον ανθρώπινο έπαινο. Ο Θεός δεν τα αξιολογούσε πολύ. Εκεί ο πειρασμός δεν σε επολεμούσε, ούτε την προθυμία σου εμπόδιζε, αφού είχες μηδαμινή ωφέλεια απ' αυτή. Τώρα, όμως, που κατατάχθηκες οριστικά στου Χριστού μας τον «στρατό», μάθε πως Του αρέσει πιο πολύ ένας μόνο ψαλμός, που λες εδώ στην έρημο με ταπείνωση, από χίλιους που έλεγες εκεί με κενοδοξία, και δέχεται με περισσότερη ευχαρίστηση την νηστεία μιάς ημέρας, που κάνεις εδώ κρυφά, παρά όσες έκανες φανερά ολόκληρες εβδομάδες».