Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ο ΑΔΙΚΩΣ ΠΑΣΧΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΑΡΕΣΤΩΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ!!!


 

Κάποια σύζυγος, μητέρα τριών παιδιών, συνήθιζε να προσβάλλει και να κτυπά τον άνδρα της σε κάθε ευκαιρία, χωρίς αυτός να ανταποδίδει τις προσβολές και τα κτυπήματα!

Ο γείτονας και φίλος αυτού του «ταλαίπωρου», εγνώριζε τί βίωνε ο φίλος του, όπως επίσης εγνώριζε πόσο καλός και ήσυχος άνθρωπος ήταν, οπότε αποφάσισε, χωρίς να του το πει, να επισκεφθή τον κοινό τους εξομολόγο.

Και του είπε:

«Πάτερ, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο τάδε, που είναι φίλος μου και εξομολογείται σ’ εσάς, σας έχει αναφέρει ποτέ, πώς περνάει με την οικογένειά του ή εάν εσείς τον έχετε ρωτήσει ποτέ, πώς περνάει στο σπιτικό του».

«Πού να θυμηθώ παιδί μου;», απήντησε ο εξομολόγος.

«Πάτερ, σας παρακαλώ, όταν σας ξαναεπισκεφθή ο φίλος μου, να τον ερωτήσετε γιά το σπίτι του. Θέλει παρηγοριά αυτός ο άνθρωπος, ειδικά αυτές τις ημέρες». Αυτά είπε ο φίλος του χωρίς να δώσει επί πλέον στοιχεία, και έφυγε αναπαυμένος.

Μετά από λίγες ημέρες, εμφανίζεται ο φίλος του στο εξομολογητήριο, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού... Αμέσως ο γέροντας θυμήθηκε τα λόγια του φίλου του και πριν ξεκινήσει η εξομολόγηση, τον καλωσώρισε και τον ερώτησε:

«Παιδί μου, δεν ξέρω αν σε έχω ρωτήσει. Αλλά πες μου, πώς τα πας με την γυναίκα και τα παιδιά σου;».

Και εκείνος του απήντησε, ως εξής:

«Πάτερ μου, η επίσκεψη μου αφορά την δικιά μου εξομολόγηση. Δεν ήλθα γιά να εξομολογηθώ τις αμαρτίες της γυναίκας μου και των παιδιών μου!! Ήλθα να εξομολογηθώ τις δικές μου αμαρτίες!!»!!!