Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

«Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ»!

 

Ένας Αμερικανός, που από φτωχό παιδί κατώρθωσε και έγινε πολυεκατομμυριούχος, διηγήθηκε σ’ έναν φίλο του, την ακόλουθη ιστορία:

 «Όταν πρωτάρχισα να εργάζωμαι στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο Σικάγο (ήμουνα μόλις 18 χρονών), εκείνη την εποχή, υπήρχε ρίσκο για να καταφέρει κάποιος να αγοράσει ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Μόνο όσοι είχαν καλές γνώσεις μηχανικής, τολμούσαν να προβούν σε τέτοιες αγορές.

Κάποια μέρα, ένας κτηνίατρος, ήλθε να δει ένα συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τύπου “Τζάκσον”. Ζήτησε να το δοκιμάσει. Του πρότεινα, να τον πάω με το αμάξι έως το σπίτι του, πιστεύοντας κατά βάθος, ότι η επίδειξη θα αποδείκνυε την ελεεινή κατάσταση της μηχανής.

Προς μεγάλο μου τρόμο, άκουσα να λέει ο κτηνίατρος, ότι το κτήμα του ευρισκόταν σε απόσταση 40 μίλια, μακριά από το Σικάγο, και κατά το έτος 1905, μόνο τυχοδιώκτες ριψοκινδύνευαν να απομακρυνθούν από την πόλη.

Πάραυτα, ξεκινήσαμε για το κτήμα του… Εγώ περίμενα ότι το αυτοκίνητο δεν θα κατάφερνε να βγάλει ούτε τα πρώτα πέντε μίλια, κι όμως, λαχανιάζοντας και βαριαναστενάζοντας, η μηχανή κατόρθωσε να βγάλει και τα 40 μίλια! Είχα μείνει κατάπληκτος, και περίμενα ότι τελικά η πώληση θα επιτευχθή.

Μόλις φθάσαμε, ο κτηνίατρος πήγε στο γραφείο του και βύθισε την πέννα του στην μελάνι, γιά να υπογράψει το συμφωνητικό της αγοράς. Ξαφνικά σταμάτησε και γυρίζοντας προς εμένα, μου είπε:

“Παιδί μου, θέλω να σου κάνω ακόμα μιά ερώτηση. Αν ήσουνα στη θέση μου, θα αγόραζες αυτό το όχημα;”.

Η καρδιά μου χτύπησε δυνατά. Είχα απόλυτη ανάγκη από χρήματα, κι όμως σκεπτόμουν τι να απαντήσω… Κοίταξα ψηλά και είδα πάνω στον τοίχο ένα κάδρο με κέντημα με τις λέξεις: “Ο Θεός ακούει κάθε λέξη που λέτε”. Φυσικά η πώληση δεν έγινε!»!!!

 Έτσι και εμείς, να είμασθε ειλικρινείς με τους άλλους, ακόμα και αν αυτό είναι εις βάρος της εργασίας μας. Ο Θεός θα μας ευλογήσει και θα μας δώσει στη συνέχεια αυτό που κάποτε δεν πήραμε, λόγω της ειλικρινείας μας!!!