Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ κ. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ.

 

            Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο κ.Δερμιτζάκης προσπαθεί να επιβάλλει τα ιδεολογήματά του, ως "τεκμηριωμένο επιστημονικό καταστάλαγμα", τρομοκρατώντας για άλλη μιά φορά τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, εν όψει μάλιστα της μεγάλης εορτής της Παναγίας μας, και συγχρόνως, προσπαθώντας να παρασύρει τον κ.Πρωθυπουργό και τους επιτελείς του να διολισθήσουν σ' αυτά...! 

          Μη έχοντας αμάχητα τεκμήρια και αποδείξεις για να στηρίξει τις αντεκκλησιαστικές απόψεις του (κυρίως κατά της Θείας Κοινωνίας των πιστών), προσπαθεί να δημιουργήσει αναστάτωση και πρόβλημα εκ του μη όντος στην ευρύτερη Ελληνική Κοινωνία. 

          Γνωρίζει βέβαια ότι, κανείς μέχρι σήμερα, παρότι τα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν, δεν εθεώρησε γιά το παραμικρό περιστατικό υπεύθυνη την Εκκλησία και την συμμετοχή των πιστών στα Άχραντα Μυστήριά της!

          ΟΥΔΕΙΣ ετόλμησε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακόμη και από τους συνήθεις αμετροεπείς, να ισχυρισθή κάτι διαφορετικό, πλην του... κ. Δερμιτζάκη(...!) και μάλιστα παραμονές του Πάσχα του καλοκαιριού... 

          Δικαίωμά του κάθε κ. Δερμιτζάκη είναι να υποστηρίζει φανατικά και μισαλλόδοξα τις απόψεις του, για να αρνηθή ένα και μόνο: ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

          Δεν έχει όμως κανένας απολύτως το δικαίωμα να προσπαθεί, με ή χωρίς τον επιστημονικό του μανδύα και την δυνατότητα να ακούγεται μέσα από τα ΜΜΕ, και να επιδιώκει συστηματικά, δόλια και με υπαινιγμούς, να γκρεμίσει την πίστη του άλλου, πολύ δε περισσότερο τα ριζωμένα μέσα στον χρόνο και την εμπειρία πιστεύματα ενός ολόκληρου Λαού. 

          Ας κοιτάξει, ο κάθε κ. Δερμιτζάκης, πώς θα συμβάλλει στο να αποσυμφορηθούν την δύσκολη αυτή περίοδο του καλοκαιριού οι παραλίες και τα κέντρα ξέφρενης διασκέδασης στα νησιά μας, και όχι μόνο, και ας ελεγχθούν συστηματικότερα οι χώροι εισόδου του κορωναϊού, και τότε είναι βέβαιο ότι, το πρόβλημα θα περιορισθή και θα μειωθή. 

          Κύριε Δερμιτζάκη, οι σοβαροί συνάδελφοί σας (λ.χ. κα Γιαμαρέλλου, κ. Σύψας και κ. Τσιόδρας) επαινούν την Εκκλησία, γιά τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει και τα θεωρούν υπεραρκετά.

          Εάν εσείς δεν θέλετε να το δείτε, τότε το πρόβλημα δεν έγκειται στην επιστημονική σας επάρκεια ή ανεπάρκεια, αλλά ευρίσκεται σε καθαρά ιδεολογικό επίπεδο και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι, έχει καταφανές και αυταπόδεικτο αντεκκλησιαστικό υπόβαθρο.

 Ραφαήλ Μ. Ζώρζος

Πτυχιούχος Νομικής