Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΥΡΤΑΣ…

 

«Τί να κάνουμε;», είπαν μία ημέρα κάποιοι κομπογιαννίτες. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν να πηγαίνουν στους ιατρούς και τα Νοσοκομεία, ώστε να έρχωνται σ’ εμάς. Αν κατηγορήσουμε κατ’ ευθείαν την επίσημη Ιατρική επιστήμη και τα Νοσοκομεία, θα μας πουν τρελλούς. Ας αρχίσουμε λοιπόν, να κατηγορούμε τους ιατρούς».

Άρχισαν, λοιπόν, οι κομπογιαννίτες να πηγαίνουν στα καφενεία και, κρύβοντας την ιδιότητά τους, να κατηγορούν τους αληθινούς ιατρούς. «Οι γιατροί δεν ενδιαφέρονται γιά τον κόσμο, όλα τα κάνουν πρόχειρα και το μόνο που νοιάζονται είναι το φακελάκι με τα χρήματα που αναγκάζονται να τους δίνουν οι ασθενείς», έλεγαν.

Και όταν έβλεπαν πως κάποιος δεχόταν τα λόγια τους, τότε προχωρούσαν και του έλεγαν: «Υπάρχουν όμως και καλλίτεροι ιατροί, που δεν στοιχίζουν περισσότερο και οι οποίοι ασκούν μία διαφορετική ιατρική επιστήμη, καλλίτερη από την επίσημη».

Με το κόλπο αυτό κατάφεραν, να πείσουν πολλούς αφελείς, να μην πηγαίνουν στα Νοσοκομεία αλλά σ’ αυτούς, και να χρησιμοποιούν τις δικές τους κομπογιαννίτικες μεθόδους. Τά αποτελέσματα βέβαια ήσαν τραγικά, γιά τους αφελείς...

Αυτό ακριβώς που περιγράφεται στην ανωτέρω ιστοριούλα πράττουν σήμερα με φανατικό τρόπο, μέλη διαφόρων ομάδων («χριστιανικών» και μη), αλλά και κάποιοι άλλοι ακόλουθοι Ανατολικών μυστικιστικών θρησκειών και ασφαλώς οι προπαγανδιστές της αθεΐας. Δηλαδή, αν από την αρχή μιλήσουν εναντίον του Χριστού ή της Ορθόδοξης Πίστης, ξέρουν ότι θα βρουν αντίδραση, οπότε πονηρά αρχίζουν την κουβέντα κατηγορώντας τους Ιερείς και γενικότερα τους Χριστιανούς, και όταν δουν ότι κάποιος δέχεται ευνοϊκά τα λόγια τους, τότε μόνο του κατηγορούν τον Χριστό ή την Ορθόδοξη πίστη.

Πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς, συχνάζουν στα καφενεία, όπου κρύβοντας την ιδιότητά τους, επιδίδονται συστηματικά στην κατασυκοφάντηση των κληρικών, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος, γιά τον μετέπειτα προσηλυτισμό αφελών χλιαρών Χριστιανών.

Πηγή κειμένου: oodegr