Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ «ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ»«Μη σας βασανίζουν τα έσχατα. Ούτε ο “Αντίχριστος” και τα σημάδια του. Γιατί, να ξέρετε, αν εμείς έχουμε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί σε τίποτε να μας βλάψει ο “Αντίχριστος”».

 Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (1906-1991)

   Μια μεγάλη αλήθεια, από τον σύγχρονο προορατικό και διορατικό Άγιο της εποχής μας, τον Γέροντα Πορφύριο.
   Δυστυχώς, οι περισσότεροι παρασυρόμαστε και βασανιζόμαστε με τέτοιου είδους σκέψεις, δηλαδή: «Πότε θα έρθει ο “Αντίχριστος;” – “Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία;» - “Ευρισκόμαστε ή όχι στις έσχατες ημέρες;».
     Και λέμε “δυστυχώς”, διότι μέσα από τέτοιες σκέψεις μας ξεγελά ο διάβολος και μας εξαπατά, επειδή λησμονούμε ότι, ΔΕΝ γνωρίζουμε, το πότε θα φύγουμε από αυτή την ζωή για την άλλη.
     Αφήστε που ξεχνούμε, ότι ο ίδιος ο Κύριος, ακόμη και στους μαθητές του συνέστησε ότι δεν πρέπει να ασχολούνται με το πότε θα έρθουν τα έσχατα, λέγοντας τους σαφώς και ξεκάθαρα: 

«  Εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ Πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ, » (Πραξ. 1,7)
 
     Επομένως, μην ασχολούμαστε με το πότε θα έρθουν τα έσχατα ούτε να ανησυχούμε γι’αυτά τα θέματα. Δεν μας πέφτει λόγος… Αυτό που θέλει από ‘μας ο Θεός, είναι να μετανοούμε για τα λάθη μας και να αγωνιζόμαστε εναντίον των παθών μας με συνέπεια, σε συνέχεια και με πολύ ταπείνωση, διότι δεν γνωρίζουμε πότε θα μας καλέσει κοντά Του.