Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΑΛΟΓΟ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ.


     Κάποτε, στην πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου «Φανερωμένου», στο Άγιον Όρος, ο υποτακτικός Γέρο-Ευλόγιος δεν μπόρεσε να βρει ψάρια και αποφάσισε ν'αφήσει το θέμα αυτό στον Άγιο Γεώργιο, να το φροντίσει.      

     Την παραμονή της γιορτής άκουσε ξαφνικά χτυπήματα από οπλές αλόγου στην πόρτα. Βγαίνει έξω και τι να δει ένα άλογο φορτωμένο με ψάρια πρώτης ποιότητας, κοντά εβδομήντα κιλά. Δόξασε τον Θεό και ευχαρίστησε τον Άγιο, που τον είχε εισακούσει. Μετά πήρε το άλογο και το φρόντισε, δίνοντάς του φαγητό και νερό, μια και φαινόταν να έχει έρθει από μακριά.
     
     Αργότερα μαθεύτηκε, ότι το άλογο άνηκε σ' έναν έμπορο από την Ιερισσό, που είχε φορτώσει δύο άλογα με ψάρια, για να τα πάει στην Ιερά Μονή Ζωγράφου. Το ένα όμως απ' αυτά άλλαξε κατεύθυνση και με την καθοδήγηση του Αγίου πήγε τα ψάρια στην Ιερά Μονή του, που τόσο τα είχαν ανάγκη. 

     Ο Ιερισσιώτης έμπορος, αφού έψαξε και ρώτησε δεξιά καί αριστερά, έμαθε τελικά που βρισκόταν το ζώο του. Κατάλαβε κι αυτός το θαύμα, την πρόνοια του Αγίου για την πανήγυρη, καί δόξασαν όλοι τον Θεό.


Πηγή:ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων. 
Εκδόσεις "Ο Αγιος Στέφανος"