Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΣ Η «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΧΙ»
 Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου, ως «Ημέρας του ΟΧΙ», κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελληνοαμερικανοί βουλευτές.
Ο λόγος για τους Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, οι οποίοι στο ψήφισμά τους υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των Δυνάμεων του Άξoνα. Τονίζοντας ότι, το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει την τροχιά της Ιστορίας, ο βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιού Χαμσάϊρ σημείωσε ότι, είναι υπερήφανος που ηγείται αυτού του ψηφίσματος, το οποίο, «μας επιτρέπει να σταθούμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες»!!

        «Φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο»!! 
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ δήλωσε ότι, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που αποδίδει «φόρο τιμής» στο τολμηρό «ΟΧΙ» και τον ηρωϊσμό του Ελληνικού Λαού!! «Το παράδειγμα που έθεσαν, τότε και τώρα, χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα ανέφερε πως, το συγκεκριμένο ψήφισμα γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο Χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία. Όπως σημείωσε, «δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία καθορίζει, ποιοί είμασθε ως λαός και βοηθάει να πορευθούμε προς τα εμπρός»!!!
Πηγή:iefimerida