Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!

 

          Πριν μερικά χρόνια, ζούσε σε κάποιο χωριό μιά πεθερά μαζί με την νύφη της. Ο γιός της και σύζυγος της κοπέλας ήταν ναυτικός και έλειπε συχνά και  γιά  μεγάλα  διαστήματα.  Η  πεθερά  και  η  νύφη  καταγίνονταν  με γεωργικές εργασίες και άλλες οικιακές ασχολίες, ενώ η νύφη δεν έφευγε ποτέ από το σπίτι.

          Η πεθερά λυπόταν την νέα κοπέλα που έμενε συνέχεια στο σπίτι και την παρότρυνε να αρχίσει να βγαίνει λίγο με μία φίλη της. Έτσι και έγινε, κάποια στιγμή όμως, η νύφη παρασύρθηκε και έπεσε σε σαρκικό αμάρτημα με κάποιον νέο. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει έγκυος. Αφού πέρασε λίγος καιρός η πεθερά της κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε οπότε η νύφη, συγκλονισμένη και μετανοημένη, αναγκάσθηκε να της εξομολογηθή τα πάντα. Η συνέχεια είναι συγκλονιστική:

          Είπε, λοιπόν, η ευλογημένη πεθερά στη νύφη της να μην βγαίνει καθόλου από το σπίτι και διέδωσε στο χωριό ότι η νύφη της είχε φυματίωση, γιά να μην τους επισκέπτεται κανείς. Πέρασαν οι μήνες και η πεθερά ξεγέννησε μόνη της την νύφη της. Τύλιξε το μωρό και το ακούμπησε στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους. Έτρεξε μετά στο χωριό και διέδωσε ότι κάποιος τους έβαλε ένα μωρό στην πόρτα τους. Όταν γύρισε ο γιος, του εξήγησε ότι το μωρό το είχαν ρίξει στην πόρτα τους και ότι αφού ο Θεός ήθελε να τους στείλει αυτή την ευλογία, έπρεπε να την δεχθούν. Ο γιός συμφώνησε και υιοθέτησε το παιδί.

          Μετά  από  λίγο  καιρό  πεθαίνει  η  πεθερά.  Κανείς  δεν  την  έκλαψε περισσότερο από τη νύφη της. Στα τρία χρόνια που έγινε η εκταφή, μυρόβλησε ο τάφος της!! Το μυστικό της, το ήξερε μόνο ο πνευματικός της και ιερέας του χωριού και η νύφη της!!!