Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΑΠΛΟΥΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ», Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ!!

 

Ο γέρο-Γεώργιος Λαζάρ, υπήρξε ένας ευλαβέστατος Ρουμάνος λαϊκός, γνωστός γιά την αγιότητά του (!!) σε όλη την Ρουμανία.  

Κάποτε θέλησε να ταξιδέψει με το τρένο, γιά να πάει στην πόλη Ρώμαν. Μπήκε στο τρένο, αλλά δεν αγόρασε εισιτήριο, διότι δεν είχε χρήματα. Ο ελεγκτής των εισιτηρίων, ο οποίος δεν τον γνώριζε, μόλις διαπίστωσε ότι δεν έχει εισιτήριο, του είπε να κατέβει αμέσως στην επόμενη στάση.

Οι επιβάτες του τρένου, προέτρεπαν τον ελεγκτή, να μην κατεβάσει τον γέρο-Γεώργιο, διότι είναι άγιος άνθρωπος και πάμπτωχος, αλλά ο ελεγκτής ήταν ανένδοτος. Έτσι, στην πρώτη στάση, κατέβηκε ο γέροντας λέγοντας:

«Αγαπητοί μου, να μένετε με τον Θεόν και τη Μητέρα του Κυρίου μας!»

 

Όταν  όμως  θέλησε  να  ξεκινήσει το τρένο, δεν μπορούσε καθόλου να μετακινηθή. Κοίταξαν την μηχανή γιά τυχόν βλάβη και δεν βρήκαν τίποτε. Στη συνέχεια άλλαξαν την ατμομηχανή, ακόμα και τον μηχανοδηγό αντικατέστησαν, αλλά το τρένο δεν ξεκινούσε… Όλοι απορούσαν…

Τότε ένας από εργαζομένους στην Σιδηροδρομική Εταιρεία, είπε:

«Πιστεύω ότι, το τρένο δεν ξεκινά, διότι ο ελεγκτής κατέβασε τον γέρο-Γεώργιο».

Αμέσως όλοι μαζί άρχισαν να καλούν τον γέροντα να επιβιβασθή στο τρένο. Ο γέρο-Γεώργιος ανέβηκε στο τρένο και αυτό ξεκίνησε, χωρίς καμμία άλλη παρέμβαση!!!

 

Ο γέρο-Γεώργιος Λαζάρ (1846-1916), μεγάλος λαϊκός ασκητής της Ρουμανίας, αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο Αγιολόγιο της Ρουμανικής Εκκλησίας!! Ανακηρύχθηκε Άγιος από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, στις 25 Μαρτίου 2018!