Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΦΥΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!


        Στο κωδωνοστάσιο της Εκκλησίας του χωριού, είχε τοποθετηθή ένα μεγάλο ρολόϊ. Ήταν το μοναδικό του χωριού και όλοι, περαστικοί και μη, διώρθωναν τα ρολόγια τους, σύμφωνα μ’ αυτό.
        Έτσι έκανε και ο κύριος Τάσος. Πηγαίνοντας κάθε πρωΐ στην εργασία του, σταματούσε πάντα, και συντόνιζε το ρολόϊ του σύμφωνα με το ρολόϊ του Ναού.
        Μία ημέρα ο ιερέας του Ναού, τον φώναξε και του είπε:
        «Κύριε Τάσο, σας βλέπω κάθε ημέρα να περνάτε από εδώ και να διορθώνετε το ρολόϊ σας. Ποτέ όμως δεν σας είδα, να μπαίνετε στην Εκκλησία, γιά να εκκλησιασθήτε. Η Εκκλησία μας, δεν έχει μόνο ρολόϊ...».
        Και απάντησε ο κύριος Τάσος ως εξής:


        «Πάτερ, τί να έλθω να κάνω στην Εκκλησία; Βλέπω και τις καλωσύνες εκείνων που έρχονται τακτικά καθώς και τις συμπεριφορές τους έξω στην κοινωνία...».
        Την άλλη ημέρα ο ιερέας άφησε, επίτηδες,  ξεκούρδιστο το ρολόϊ του κωδωνοστασίου και όταν πέρασε από εκεί ο Τάσος, κατάλαβε ότι το ρολόϊ δεν δείχνει την πραγματική ώρα και πήγε να φύγει. Τον πρόλαβε όμως ο ιερέας και του λέει:
        «Κύριε Τάσο, που πηγαίνετε;».
        «Στην εργασία μου πάω πάτερ».
        «Μα καλά, δεν είναι ακόμη ώρα. Το ρολόϊ δείχνει, ότι είναι ακόμα πολύ πρωΐ», του είπε ο διακριτικός ιερέας.
        «Και αν το ρολόϊ δείχνει πάντοτε λανθασμένη ώρα, εγώ δεν πρέπει ποτέ να πάω στην εργασία μου;», απάντησε ο κύριος Τάσος.
        «Α! Σ’ αυτή την περίπτωση αγνοείς το προβληματικό ρολόϊ της Εκκλησίας και πας τελικά στην εργασία σου… Ενώ τους «κακούς» Χριστιανούς που εκκλησιάζονται, δεν τους αγνοείς και επιλέγεις να μην πηγαίνεις στην Εκκλησία και στις Ακολουθίες Της…»!


        Ο κύριος Τάσος, άκουσε με προσοχή τον παραλληλισμό που έκανε ο ιερέας,   αναγνώρισε  το  λάθος  του, και επέστρεψε στην Εκκλησία, ενώ ο ιερέας χαρούμενος γιά την αλλαγή του κυρίου Τάσου, διώρθωσε το ξεκούρδιστο ρολόϊ!