Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!

 

«Κύριε Παναγόπουλε, λένε ότι, την Κυριακή δεν πρέπει να γονατίζουμε στην Εκκλησία. Εγώ όμως όταν γονατίζω, κατανύσσομαι καλλίτερα. Γιατί να μην γονατίσω, τί κακό κάνω;  Και εάν δεν γονατίσω στην Εκκλησία που ήλθα να προσευχηθώ, πότε θα γονατίσω;», ερώτησε κάποιος τον Λαϊκό Ιεροκήρυκα Δημήτριο Παναγόπουλο.

Και αυτός απάντησε ως εξής:

«Δεν είναι στο τί θα κάνεις. Η αμοιβή σου είναι στην υπακοή σου! Έχεις να κερδίσεις Θεία Χάρι, αν υπακούσεις! Εάν όμως κάνεις το θέλημά σου, δεν θα κερδίσεις τίποτε...

Η υπακοή, λοιπόν, είναι, να μην γονατίσεις!

Διότι, η Κυριακή είναι Αναστάσιμη, και στον 20ο κανόνα της Α’ Οικουμενικής Συνόδου αναφέρεται ότι, δεν επιτρέπεται η γονυκλισία από το Σάββατο το βράδυ, μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

Επίσης, την γονυκλισία της Κυριακής, την απαγορεύει ο 90ος κανόνας της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου, αλλά και ο 91ος κανόνας του Μεγάλου Βασιλείου και ο 15ος κανόνας του Αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας!

Εάν κάποιος θέλει να παραβλέψει Αυτούς του Ιερούς κανόνες, γιά να κάνει το θέλημά του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη του…

Να μην ξεχνάει όμως ότι, στην έναρξη και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, επικαλούμασθε τις Ευχές Αυτών των Πατέρων, με τό: ”Δι’ Ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…”, τους οποίους, όμως, αυτός που γονατίζει, με την θέλησή του παρακάμπτει…»!!