Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ!!!

 

«Εσύ είσαι ευλαβής. Και αυτή σου την ευλάβεια, αυτή σου την πίστη, θέλεις να επιβάλλεις στους γύρω σου. Νομίζεις, ότι βγαίνει τίποτε έτσι;;

Κακό κάνεις. Οι άνθρωποι είναι αντιδραστικοί. Λες στον άλλο να κάνει κάτι και δεν το κάνει, επειδή του το είπες. Αντιδρά και δεν το κάνει. Εάν δει εσένα, να κάνεις αυτό το πράγμα, ίσως το κάνει και εκείνος, γιατί θα σκεφθή: «Αφού το κάνει αυτός, να το κάνω και εγώ».

Εάν, όμως, θελήσεις να προσευχηθής στον Χριστό και πεις: «Χριστέ μου, σε παρακαλώ, φώτισε ή ελέησε ή κατεύθυνε αυτό το πρόσωπο!» και κάνεις συνεχώς αυτή την προσευχή, τότε ο Χριστός αρχίζει και στέλνει στο πρόσωπο εκείνο, καλούς λογισμούς!

Κάθε φορά, που εσύ λες, γιά παράδειγμα: «Κύριε, ελέησον το παιδί μου», το παιδί σου παίρνει ένα αγαθό λογισμό από τον Χριστό! Και όσο συνεχίζεις να προσεύχεσαι, τόσο περισσότερους αγαθούς λογισμούς παίρνει το  παιδί  σου! Και  αν  τώρα  το  παιδί  σου  είναι όπως  ένα  άγουρο πορτοκάλι, σιγά-σιγά θα ωριμάσει και θα γίνει όπως το θέλεις!

Αυτός είναι αποδεδειγμένα, από την δική μου πείρα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος γιά να λύσει ο άνθρωπος τα προβλήματά του σ' οποιοδήποτε τομέα θέλει!!

Όλοι οι άλλοι τρόποι, που οι άνθρωποι εφαρμόζουν από ένστικτο, τις πιο πολλές φορές αποτυγχάνουν...»!!

 

 Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (1906-1991)