Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Ο ΜΕΓΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ!!

Κάποια ημέρα, ο Αμερικανός εφευρέτης Θωμάς Έντισον (Thomas Alva Edison 1847-1931), καθώς έψαχνε ανάμεσα στα παλαιά κειμήλια της οικογενείας του, ανακάλυψε ένα διπλωμένο χαρτί στη γωνιά ενός συρταριού του παλαιού γραφείου του. Το πήρε, το ξεδίπλωσε και το διάβασε:

«Ο υιός σας είναι διανοητικά ανεπαρκής και δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να παρακολουθεί πλέον τα μαθήματά μας. Αποβάλλεται...».

Ήταν το ίδιο εκείνο σημείωμα, που του έδωσε ο δάσκαλός του στο σχολείο πριν πολλά-πολλά χρόνια, γιά να το δώσει στη μητέρα του.

Αφού διάβασε εκείνο το γράμμα ο Έντισον, έκλαψε γιά ώρες και έγραψε στο ημερολόγιό του:

«Ο Τόμας Έντισον, ήταν ένας διανοητικά ανεπαρκής, που η ηρωΐδα μητέρα του, τον μετέτρεψε στην ιδιοφυΐα του αιώνα!»!!

 

Ο μικρός Έντισον, ύστερα από οστρακιά που είχε περάσει σε μικρότερη ηλικία, είχε αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα στην ακοή του. Έτσι, αυτό το «κουσούρι» της βαρηκοΐας, του στέρησε μία θέση στα θρανία... Δεν πτοήθηκε όμως! Άρχισε να μελετά στο σπίτι, με τη βοήθεια της μητέρας του! Η μειωμένη ακοή είχε και τα καλά της! Του εξασφάλισε την απαραίτητη απομόνωση, ώστε να διαβάζει διάφορα εκλαϊκευμένα επιστημονικά περιοδικά, που έπεφταν στα χέρια του! Έτσι, «ο διανοητικά ανεπαρκής»  εξελίχθηκε, στην μεγάλη ιδιοφυία και τον μεγάλο εφευρέτη του 19ου και του 20ου αιώνος!!!