Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Η ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ, ΜΙΑΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!!!

"Στον γάμο μου, (διηγείται ο αδελφός του π. Επιφανίου, ο αείμνηστος πλέον Πολυνείκης), ο Ιερέας- Προϊστάμενος του Ιερού Ναού που έγινε το Μυστήριο του γάμου μου, εμπόδισε τους προσκεκλημένους Κληρικούς και Ιεροψάλτες, να λάβουν μέρος στο Μυστήριο.

Ο π. Επιφάνιος, παρακάλεσε όλους να συμμορφωθούν με την “παράλογη” επιθυμία του Ιερέως. Μετά το πέρας του Μυστηρίου, και ενώ ο π. Επιφάνιος είχε απομακρυνθή από τον Ι. Ναό, εζήτησε από τον οδηγό που τον μετέφερε στο σπίτι του, να επιστρέψουν, χωρίς να δώσει εξηγήσεις γιά τον σκοπό της επανόδου.

Ο π. Επιφάνιος, μπαίνοντας στο γραφείο του Προϊσταμένου του Ι. Ναού, του ζήτησε συγγνώμη(!!), λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι, ο μεγάλος αριθμός Κληρικών και Ιεροψαλτών, ίσως έγινε αφορμή, να προκληθή αναστάτωση και να τον στενοχωρήσουν.

Στη συνέχεια, όπως μας αποκάλυψε ο π. Επιφάνιος, ο Ιερέας συναισθάνθηκε το σφάλμα του και ζήτησε με την σειρά του συγγνώμη, δηλώνοντας πώς, μία ανεξήγητη εμπάθεια, τον ωδήγησε στην υπερβολική και λανθασμένη εκείνη ενέργειά του"!!!