Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ!Η Καθηγήτρια  Ιστορίας του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου, γνωστή και στα Χανιά από την εκπληκτική σειρά μαθημάτων Ιστορίας -2017- που "παρέδωσε" δωρεάν σε πλήθος κόσμου (Πνευματικό Κέντρο Χανίων), εξομολογείται στο Νότα Παπαδόπουλο ("Καθημερινή" 8/01/2018) σχετικά με το αιώνιο Θέμα της ελληνικής Παιδείας.


ΛΕΕΙ: «Στην κοινωνία έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα χαμηλής απαιτητικότητας. Στα σχολεία όλοι οι μαθητές, έτσι κι αλλιώς, παίρνουν Α στο δημοτικό και 19 ή 20 στο Γυμνάσιο, δουλέψουν δεν δουλέψουν, μάθουν δεν μάθουν. Έχουμε ένα απίθανο ποσοστό αριστούχων παγκοσμίως. Καμία σύγκριση με παλαιότερα. Ο απόφοιτος δημοτικού του σχολείου της γειτονιάς πριν από 40 χρόνια ήξερε πολύ περισσότερα από πολλούς αποφοίτους Λυκείου σήμερα. Μετά το 1980 αποφασίσθηκε το κλίμα αυτό προκειμένου «να μην επιβαρυνθεί η ψυχή των παιδιών». Είναι κι αυτό άλλη μία έκφανση της δήθεν "αριστερής" πλευράς μας. Δηλαδή, του τίποτα».

ΑΥΤΟΙ που σήμερα εισηγούνται και  επιβάλλουν  την Παιδεία του τίποτα καταργώντας, στο όνομα της απόλυτης μορφωτικής ισοπέδωσης, την “αριστεία” (ρετσινιά) και την αριθμητική βαθμολογική κλίμακα, τι άλλο άραγε επιδιώκουν; Έγινε πρώτα η κατάργηση ή συρρίκνωση τάξεων (για λόγους “οικονομίας”), ακολούθησε η κατάργηση κι ο περιορισμός μαθημάτων και προγραμμάτων, τμήματα των ΕΠΑΛ συρρικνώθηκαν και βλέπουμε... Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο τελικός στόχος μιας τέτοιας Παιδείας.

ΤΟ πιο σημαντικό είναι ότι εκείνοι που μεταπολιτευτικά αγωνίζονταν υπέρ αυτού του "τίποτε" στην Παιδεία (συνήθως ως «δυναμικές μειοψηφίες») δεν είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν πάντα την «ήσσονα προσπάθεια» μέσα στην τάξη; Ποιος λησμονεί τη «μηδενική» πολιτική της Αριστεράς («ΟΧΙ σε όλα») στη βουλή; Ποιος είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι αυτοί πού κυβερνούν σήμερα αγνοούσαν τι συνέβαινε στη χώρα; Δεν Θα όφειλαν να ενημερώνουν το λαό για τις στρεβλώσεις των πάντων τότε, αντί να κατεβαίνουν κάθε φορά στις εκλογές με συνθήματα του τύπου «να διοριστούν κι άλλοι στο δημόσιο», «να δοθούν αυξήσεις σε όλους», «να μην αλλάξει τίποτε», «καμία αξιολόγηση και πουθενά» κ.λπ. Δεν τα βρίσκουν όλα αυτά τώρα μπροστά τους;

Η ΠΕΡΙ Παιδείας ιδεολογία της «αριστεράς» ήταν και είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όμως, οι πολίτες αυτής της χώρας την έχουν ψηφίσει για κυβέρνηση, οπότε σωστά εφαρμόζει ό,τι εφαρμόζει «κατά τον τρόπο της»!

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/i-pedia-tou-tipote/