Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«OΙ ΟΣΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ», ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.



ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ SAIDA AFONINA.
Ο πίνακας  «Άγιος Αντώνιος και  Άγιος Θεοδόσιος» (οι δύο αυτοί Άγιοι ήταν οι ιδρυτές της Λαύρας του Κιέβου), δημιουργήθηκε από την ζωγράφο  Saida Afonina  το 1995. Το μέγεθος του πίνακα είναι 28x28 ίντσες.

Η Afonina βρήκε τον δικό της τρόπο, να κατανοήσει τον κόσμο και τον άνθρωπο. Η καλλιτέχνιδα της Μόσχας εργάζεται στο ύφος του σύγχρονου ρεαλισμού.  Η τέχνη για έναν καλλιτέχνη είναι (εκτός των άλλων) και ένας τρόπος προσέγγισης του ακαταλήπτου μυστηρίου του όντως Όντος. Πιστεύει ότι ο Θεός δημιούργησε όλα όσα υπάρχουν στη γη και ο άνθρωπος είναι η πιο τέλεια δημιουργία Του. Σε αναζήτηση της ομορφιάς, η καλλιτέχνιδα ασχολείται επίσης με τους δικαίους των περασμένων αιώνων, τους σεβασμίους μοναχούς και κληρικούς, και διάφορα άλλα ιστορικά πρόσωπα.

Η καλλιτέχνιδα Saida Afonina γεννήθηκε το 1965 στο Syzran, μια μικρή πόλη στην περιοχή Samara που βρίσκεται στο Βόλγα.  Στην ηλικία των 20 ετών αποφοίτησε από την σχολή τέχνης Syzran. Εν συνεχεία, το 1986, εισήλθε στο κολλέγιο Art Penza (που μετονομάστηκε σε Κ.Α. Savitsky), από το οποίο αποφοίτησε το 1989.  Το 1996, η Afonina έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών της UNESCO. Το 2000 έλαβε τον Ακαδημαϊκό τίτλο της αναπληρώτριας Καθηγήτριας ζωγραφικής.