Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
 Αφού, εν πρώτοις, δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον κύριο Πρωθυπουργό και όλους τούς συνεργάτες του, και δηλώσουμε την ικανοποίησή μας  από το όμορφο θέαμα που είδαμε μαζύ με όλο τον Ελληνικό Λαό στην Θρησκευτική Ορκωμοσία του, και τον σεβασμό που επέδειξε απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο και τους υπολοίπους κληρικούς της συνοδείας του, με πολλή διάκριση, θεωρούμε καθήκον μας να σημειώσουμε, ωρισμένες ταπεινές σκέψεις, που πιστεύουμε ότι, πρέπει να πρυτανεύσουν στην επιλογή των αρμοδίων Κυβερνητικών στελεχών, που θα αποτελέσουν το Υπουργικό Συμβούλιο.
Νομίζουμε, λοιπόν, ότι, η επιλογή των Ανωτάτων αυτών Δημοσίων Λειτουργών, πρέπει να γίνει με καθαρά αξιολογικά κριτήρια. Αυτά, κατά την άποψη μας είναι: Η ακεραιότητα του χαρακτήρα, οι ωλοκληρωμένες Πανεπιστημιακές σπουδές  και τα Αριστεία σε γνωστά και Εγγυημένα Πανεπιστημιακά Καθιδρύματα  της Ελλάδας και του Εξωτερικού, η ευστροφία και η εργατικότητα, η αποδεδειγμένη  γνώση του αντικειμένου με το οποίο θα κληθούν να ασχοληθούν, οι επιτυχείς εξετάσεις  που έχουν δώσει στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, η εκτίμηση της προσφοράς τους και η αποδοχή του έργου τους από τους Έλληνες πολίτες με τους οποίους συνεργάσθηκαν και τους οποίους έντιμα υπηρέτησαν και τέλος, ο τρόπος που εργάσθηκαν όχι για το προσωπικό τους συμφέρον και την προβολή τους, αλλά για το γενικότερο συμφέρον του Ελληνικού Λαού.
Μ’ αυτά τα ανωτέρω κριτήρια, επομένως, πιστεύουμε ακράδαντα ότι,  επιτυγχάνεται η αξιοκρατία και αποφεύγεται η ευνοιοκρατία  ή οικογενειοκρατία ή ακόμη οι φαυλεπίφαυλες επιλογές…
Επί παραδείγματι, δεν είναι δυνατόν να γράφονται στις εφημερίδες και να προβάλλονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως (τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς Σταθμούς ή το Διαδίκτυο κ.τ.λ.) ονόματα για υπουργοποίηση παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών, που, όμως, δεν ενέπνευσαν και δεν καθιερώθηκαν στην συνείδηση των ψηφοφόρων τους ως κατάλληλοι για να τούς εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο.
Από την άλλη πλευρά, Προσωπικότητες βαρύνουσες, που η βαρύτητα τους φαίνεται από την μακροχρόνια καθιέρωσή τους στην συνείδηση των πολιτών, στις περιοχές όπου φιλότιμα εργάσθηκαν, δεν μπορούν να περιθωριοποιούνται, επειδή από σεμνότητα δεν διεκδικούν και δεν πιέζουν για θέσεις και αξιώματα.
Αντίθετα, τέτοιοι Άνθρωποι, πρέπει να προωθούνται και να προβάλλονται στα μάτια του Ελληνικού Λαού ως πρότυπα ήθους , εντιμότητας  και εργατικότητας.
Κατά την ταπεινή μας κρίση, μιά τέτοια περίπτωση αποτελεί και η ερίτιμος και εντιμοτάτη κα Γεωργία Μαρτίνου, την οποία δεν γνωρίζουμε, της οποίας δεν είμεθα ψηφοφόροι, αλλά που το αφανές έργο της (το προσωπικό και τής οικογενείας της) έχει αγγίξει και συγκινήσει όλους τους Έλληνες !!!
Και δεν αναφερόμασθε τυχαία στην περίπτωση της, αφού και πάλι πρώτη εξελέγη στην περιοχή της, για να την εκπροσωπήσει στην Ελληνική Βουλή. Και, μάλιστα, στην συγκεκριμένη περιοχή, που άλλοι, ενώ δεν είχαν την ίδια επιτυχία με την εν λόγω κα Μαρτίνου ή που απέτυχαν τελείως, «απαιτούν» μεγάλους και υπεύθυνους Υπουργικούς θώκους…
Είμεθα βέβαιοι ότι, εάν ο κ. Πρωθυπουργός επιλέξει ένα τέτοιο τρόπο πλεύσεως, και τον Ελληνορθόδοξο Λαό μας θα ικανοποιήσει και από τον Θεό θα βοηθηθή τα μέγιστα , στην επιτυχία τού τόσο δυσκόλου και ευθυνοφόρου έργου του !!!