Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.

Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης (370-449 μ.Χ.)

Ψάλλουμε όλοι οι Χριστιανοί την νίκη κατά του θανάτου, στον παιάνα της Αναστάσεως, «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας…»!!!

Πόσοι, όμως, το πιστεύουμε αυτό πραγματικά;;; Δυστυχώς ελάχιστοι…
Εάν, πραγματικά, είχαμε την πίστη που είχαν και έχουν οι Άγιοί μας (διότι Άγιοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε!!), τότε και μόνον τότε, θα αντιμετωπίζαμε τον βιολογικό θάνατο, ως ελεύθερο φτερούγισμα στην αγκαλιά του Θεού!!
Ναι, αλλά για να αποκτήσουμε τέτοια πίστη, πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσουμε την καρδιά από τα πάθη μας, αφού προηγουμένως με βαθεία ταπείνωση και μετάνοια αφήσουμε τα βάρη των αμαρτιών μας στα ματωμένα Πόδια του Εσταυρωμένου Λυτρωτή μας, δια του μυστηρίου της ι. εξομολογήσεως!!
Εν συνεχεία, με συνέπεια και με βαθειά ελπίδα, μέχρι το τέλος της ζωής μας, να αποφασίσουμε, να μην εγκαταλείψουμε τον καλόν αγώνα της αρετής, όπως ο Απόστολος Παύλος, που έφθασε να καταγράψει το επισφράγισμα των ηρωϊκών αγώνων του με χρυσά γράμματα: «Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι,… λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος» (Τιμόθ. Β΄ 4,7-8)!!!

Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης (370-449 μ.Χ.), είναι ένας από τους επιφανεστέρους και πολυγραφωτέρους Οσίους και Ασκητάς, που ασκήτεψε στο Πηλούσιον Όρος, της Αιγύπτου.
Μόνον οι επιστολές του υπολογίζεται ότι είναι πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000)!!!
Η θεολογική του κατάρτιση συνδυασμένη με την ανεπίληπτη ασκητική ζωή του, τον κατέστησαν σε όλους τους συγχρόνους του σεβαστό παράδειγμα προς μίμησιν και διαχρονικά, σ’ έναν από τους μεγαλυτέρους και πλέον φωτισμένους πνευματικούς διδασκάλους!!
Η μνήμη του εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου.