Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΩΦΕΛΙΜΩΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ!!


«Στους κεκοιμημένους: Εάν προσφέρεις δάκρυα, θα στεγνώσουν. Εάν προσφέρεις άνθη, θα μαραθούν. Εάν προσφέρεις προσευχές, θα πάνε στους Ουρανούς!!!»
                                                                            
                                                                                    Ιερός Αυγουστίνος (354-430).

          Η καλλίτερη σύσταση για όλους εμάς, όταν φεύγουν προσφιλή μας πρόσωπα, για την Αιωνιότητα.
          Αντί να αναλυώμεθα σε απελπισμένους κλαυθμούς και οδυρμούς και αντί να προσφέρουμε πανάκριβα στεφάνια, να προσευχόμασθε μέσα από την καρδιά μας γι’ αυτούς.
        Επί πλέον, εάν στις προσευχές μας προσθέσουμε και απλόχερες ελεημοσύνες για τους κεκοιμημένους μας, προς τους πτωχούς αδελφούς μας, τότε  η προσφορά μας για τις ψυχές τους (εννοείται, των κεκοιμημένων μας), είναι πραγματικά ανυπολόγιστη!!!



 Ο ιερός Αυγουστίνος, είναι ένας από τους πιο φωτισμένους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Η ιστορία του είναι συγκλονιστική και την πληροφορείται κάποιος ευκολώτερα μέσα από τα συγγράμματά του.
Ο ίδιος ομολογεί ότι, η μετάνοια και η μεταστροφή του μετά από μιά έξαλλη και αμαρτωλή νεότητα, οφείλεται πρώτιστα στην μητέρα του την Αγία Μόνικα και τις συνεχείς δακρύβρεκτες προσευχές και γονυκλισίες της προς τον Κύριο, για την σωτηρία του!! Χαρακτηριστικά τονίζει ότι, πρώτη και μοναδική φορά που είδε τα γόνατα της μητέρας του, ήταν στην κοίμηση της και έκπληκτος διεπίστωσε ότι από τις γονυκλινείς μετάνοιες, είχαν γίνει σαν της καμήλας!!!
Στην συνέχεια, δάσκαλος και παιδαγωγός του στην Χριστιανική ζωή, μετά την βάπτιση του, ήταν ο Άγιος Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων.
Αργότερα, ο ι.Αυγουστίνος εξελέγη Επίσκοπος Ιππώνος, όπου διέπρεψε τόσο με την υποδειγματική πολιτεία του, όσο και με τα καταπληκτικά συγγράμματά του.

Η μνήμη του εορτάζεται στις 15 Ιουνίου.