Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΝΤΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.


Τον Δεκέμβριο του 2013 στο Mοναστήρι της Παναγίας της Σεντνάγια, πραγματοποιήθηκαν συγκλονιστικά θαύματα, που φανέρωσαν την ζωντανή προστασία και παρουσία της Παναγίας μας.
Οι μοναχές είχαν συνήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου κάθε βράδυ να θυμιάζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της Συρίας, για να προστατεύει η Παναγία την πατρίδα τους. Ένα βράδυ που θυμίαζαν είδαν να έρχεται από το σημείο που θυμίαζαν ένας πύρινος κύκλος, ο οποίος πέρασε πάνω από την μονή και εξαφανίσθηκε. Οι μοναχές έμειναν εκστατικές και τούς ήλθε στον νου το πύρινο άρμα του Προφήτη Ηλία.
     Την επομένη ημέρα το πρωί, στις 6.00, ήλθαν στο μοναστήρι δύο χριστιανοί πολιτοφύλακες της Σεντνάγια, οι οποίοι φρουρούσαν στην κορυφή του βουνού (2.000 μέτρα), όπου βρίσκεται η Μονή Χερουβείμ. Αυτοί είπαν στις μοναχές ότι το προηγούμενο βράδυ είδαν από μακριά να έρχεται μία φωτιά, η οποία στο κάτω μέρος είχε σκούρο μπλε χρώμα. Οι νεαροί πολιτοφύλακες σκέφθηκαν ότι ήταν η Παναγία που φυλάει το Μοναστήρι. Η Ηγουμένη τούς απάντησε ότι «η Παναγία μας φυλάει όλους μας»!!
Το μεγάλο αυτό θαύμα όμως επιβεβαιώθηκε και από μία τρίτη πηγή, που δεν θα περίμενε κανείς... Στις 11.00 το πρωΐ ήλθε στο Μοναστήρι (να σημειωθή ότι εκείνη την ημέρα γιόρταζε η Παναγία) ο μουσουλμάνος διοικητής της στρατιωτικής μονάδας, που φρουρούσε την ίδια κορυφή του βουνού και είπε ότι είδε «μιά βόμβα από φωτιά που έπεσε πάνω στην Μονή». Το θαύμα αυτό είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όχι όπως ακριβώς έγινε.
Λίγο μετά, τα ίδια τα γεγονότα επιβεβαίωσαν την προστασία της Παναγίας!! Τον ίδιο μήνα, Δεκέμβριο του 2013, ομάδα ανταρτών εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Μονής. Οι μοναχές που βρίσκονταν μέσα στο Μοναστήρι άκουσαν έναν μεγάλο θόρυβο και το έδαφος να δονείται. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι η ρουκέτα θα κατέστρεφε το Μοναστήρι και θα υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. Η ρουκέτα τρύπησε τον τοίχο ενός δωματίου της Μονής, μέσα στον οποίο ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Έπεσε μέσα και χωρίστηκε στα δύο, χωρίς να σκάσει! Το ένα μισό έπεσε πάνω σε μία καρέκλα και το άλλο μισό επάνω στο κρεβάτι!
Πριν τέσσερις περίπου μήνες η Παναγία ωλοκλήρωσε το θαύμα της!! Οι μοναχές είχαν ήδη παλαιότερα επιδιορθώσει ένα τμήμα που είχε καταστρέψει η ρουκέτα, αλλά τους έλειπαν τα χρήματα για να διορθώσουν και το υπόλοιπο. Για τον σκοπό αυτό έκαναν παράκληση στην Θεοτόκο. Την άλλη μέρα τις πήρε τηλέφωνο μία κυρία από την Αυστραλία, λιβανέζικης καταγωγής, και τις ρώτησε για το θαύμα που έγινε με την ρουκέτα. Είπε ότι είχε φύγει πέντε χρονών από το Λίβανο και δεν γνώριζε τίποτε για την Μονή της Σεντνάγια. Το προηγούμενο βράδυ όμως είδε την Παναγία, η οποία της είπε: « Είμαι η Παναγία της Σεντνάγια και το σπίτι μου είναι στην Συρία. Χτύπησαν το Μοναστήρι μου σ’ αυτήν την πλευρά και θέλω από εσένα τα χρήματα για να τα στείλω στις κόρες μου να το φτιάξουν »!!!
Η κυρία από την Αυστραλία ρώτησε ποια είναι η Παναγία της Σεντνάγια και τί ανάγκες έχουν. Η Ηγουμένη της εξήγησε με λίγα λόγια την ιστορία της Μονής, της είπε ότι το μοναστήρι χτυπήθηκε από ρουκέτα, ότι διώρθωσαν ένα τμήμα και έλειπαν τα χρήματα για να διορθώσουν και το υπόλοιπο. Πράγματι, η κυρία συγκέντρωσε τα χρήματα, μαζί με άλλες φίλες της, και τα έστειλαν στο Μοναστήρι!!

Πηγή: ekklisiaonline