Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1994, ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ!!



Ο αείμνηστος π. Εφραίμ (Γεώργιος Μπουτσουρής), μας άφησε αυτό το σπανιότατο και περίφημο ντοκουμέντο, από λεπτομερή βιντεοσκόπηση  εις  το σπήλαιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, που του επέτρεψε η Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, μετά από εισήγηση του πρόσφατα ανακηρυχθέντος νέου Αγίου, του επιφανούς και μεγάλου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου.
Ιστορικές λεπτομέρειες περί του συγκεκριμένου Μοναστικού και Ησυχαστικού Κελλίου, εις το οποίο ασκήτευσε ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, παρακολουθούμε από την ευκρινέστατη ακουστικά αφήγηση του «ξεναγού» π.Αρτεμίου, που φιλόφρονα συνόδευσε τον αείμνηστο π.Εφραίμ (Γ.Μπουτσουρή) και με πολλή αγάπη  τον ενημέρωσε, ακόμη και για λεπτομερειακά στοιχεία του συγκεκριμένου Ιερού Αθωνικού προσκυνήματος!!
Για παράδειγμα, ο π.Αρτέμιος αναφέρθηκε εις την θαυματουργή εικόνα «της Υπεραγίας Θεοτόκου της Εγγυητρίας», που φυλάσσεται εις το εν λόγω Ιερόν Σπήλαιον, εντός του ναϋδρίου «του Ακαθίστου Ύμνου», που είναι ένα από τα δύο παρεκκλήσια, που υπάρχουν μέσα εις το συγκεκριμένο Σπήλαιο.

Ευχόμεθα καλή και ευλογημένη παρακολούθηση, εις όλους τους φιλαγιορείτας.


Εκ του αρχείου, Γ&Β Μπουτσουρή.