Τρίτη 14 Απριλίου 2020

«ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ»!!


«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη εις τον Θεόν!!
Με θαύματα έσωσε το Έθνος μας επί τέσσερις αιώνες!!
Είναι βέβαιον ότι, θα το σώσει και στο μέλλον»!!!


Ιωάννης Καποδίστριας  (1776-1831)

          Ιδού, ολοφώτεινο υπόδειγμα Κυβερνήτου!!! Ιδού, ο πραγματικός πνευματικός καθρέπτης, μέσα στον οποίο οφείλουν να καθρεφτίζονται, όλοι όσοι επιθυμούν να κυβερνήσουν την Ελληνορθόδοξη Πατρίδα μας!!
Δυστυχώς, όμως, αυτό το ολόλαμπρο πρότυπο προς μίμησιν, όχι μόνο δεν ενέπνευσε και δεν εμπνέει τους μετά από Αυτόν και μέχρι σήμερα Κυβερνώντες το πολυβασανισμένο Έθνος μας, αλλά και ο Λαός μας, μόνο ως όνομα Τον γνωρίζει…
Η επαφή μας και η γνωριμία μας μαζί του, οφείλεται κυρίως στην ονοματοδοσία κάποιων κεντρικών δρόμων της Πρωτευούσης και των Μεγαλουπόλεων, και στο ότι, ο τελευταίος Νόμος που αφορά τους Δήμους και τις Κοινότητες, φέρει το όνομά Του…
Ας είναι, έστω και αυτή η τυπική γνώση, ένα έναυσμα και μιά απαρχή, γιά να μελετήσουμε όλοι εμείς οι νεοέλληνες και κυρίως τα παιδιά μας, την ευλογημένη και απαστράπτουσα ζωή του!!
Αυτή η υποδειγματική πορεία ζωής του, στηριζόταν σε τρεις απαρασάλευτους πυλώνες:        
- Ο πρώτος ήταν, η βαθειά και ολοκληρωτική πίστη του στον Τριαδικό Θεό, που επισφραγιζόταν από την υποδειγματική καθημερινότητά του και την συνειδητή Εκκλησιαστική και Μυστηριακή του ζωή!!
- Ο δεύτερος, η φλογερή αγάπη του προς την Πατρίδα, για χάρη της Οποίας εθυσίασε τιμές, δόξες, αξιώματα, περιουσία και στο τέλος την ίδια του την πολύτιμή ζωή!!
- Και ο τρίτος, η αξιοποίηση όλων των σπανίων χαρισμάτων του και συγχρόνως, των μεγάλων γνωριμιών του, όχι προς χάριν της ιδικής του ανελίξεως, αλλά για χάρη του πολυβασανισμένου λαού μας που είχε εξέλθη ρακένδυτος και σακατεμένος, από την τρισβάρβαρη τετρακοσσάχρονη Τουρκική σκλαβιά!!       

Αυτόν, τον Μεγάλο Ορθόδοξο Χριστιανό, Έλληνα και Κυβερνήτη, αξίζει να τον ενθυμούμεθα πάντοτε και να τον προβάλλουμε ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ οδοδείκτη, ιδιαίτερα μάλιστα, τις κρίσιμες και καθοριστικές  εποχές στις οποίες ζούμε!!!