Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΕΣ.


«Τα όνειρα που έρχονται στον ύπνο μας, είναι απατηλά και συνήθως απηχούν τις καθημερινές μας φροντίδες και απασχολήσεις».


Μέγας Βασίλειος (330-379 μ.Χ.),
Ε.Π.Ε.,7,212.

          Μέσα από τα όνειρα, πολλοί άνθρωποι και εξαπατώνται και οδηγούνται σε πλάνη…
          Τα όνειρα, όπως εμπνευσμένα τονίζει ο περίλαμπρος φωστήρας της Καισαρείας, ο Μ. Βασίλειος, τις περισσότερες φορές, μας προβάλλουν στον ύπνο μας, τις ανάγκες και τις αγωνίες της καθημερινότητας.
          Αυτό, βεβαίως, είναι πανεύκολο να το εκμεταλλευθή ο παμπόνηρος  και ανθρωποκτόνος εχθρός μας ο διάβολος, και να περάσει μέσα από τα όνειρα την δική του σαβούρα και ακαθαρσία…
          Ο Πανάγαθος Θεός, σπανιότατα μέσα από κάποιο όνειρο μας πληροφορεί για κάτι. Το καλλίτερο, όμως, είναι, και ένα τέτοιο εξαιρετικό όνειρο, να μην το παρακολουθήσουμε, και απλά να ευχαριστήσουμε τον Επουράνιο Πατέρα μας, ο Οποίος επέτρεψε, μέσα από την Άπειρη Αγαθότητα Του, να έχουμε έναν γλυκό και ήρεμο ύπνο!
Ας επισημάνουμε, τέλος, ότι, έστω και αν αγνοήσουμε ένα τέτοιο όμορφο και σπάνιο όνειρο, ο Κύριος μας όχι μόνο δεν θα «παρεξηγηθή», αλλά αντίθετα, θα ευχαριστηθή βλέποντας ότι, τα παιδιά Του προσέχουν τον εαυτό τους από οποιασδήποτε μορφής πλάνη!!