Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΡΒΙΝΙΣΤΗΣ.

ΕΜΠΟΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ!!!

            “Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου...

          Ενώ οι ίδιοι αυτές τις ανοησίες δεν τις πιστεύουν, τις λένε όμως, για να μολύνουν τα παιδιά, να τα απομακρύνουν από την Εκκλησία.

          Μου είπε κάποιος: «Αν πούμε ότι το χώμα είχε διάφορα συστατικά, διάφορους οργανισμούς, και ο Θεός πήρε από αυτά και έκανε τον άνθρωπο...».

          «Δηλαδή (του λέω), αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν μπορούσε ο Θεός να κάνη τον άνθρωπο; Δύσκολο πράγμα!».

          «Αν πούμε (μου απαντά), ότι πήρε πρώτα τον πίθηκο και τον τελειοποίησε;».

          «Καλά (του λέω), δεν μπορούσε ο Θεός να κάνει το τέλειο δημιούργημα, τον άνθρωπο, που διέθεσε γι’ αυτόν ολόκληρη ημέρα; Έπρεπε να βρει ανταλλακτικά; Διάβασε να δεις τι λέει η Προφητεία του Ιώβ, στο Ανάγνωσμα της Μεγάλης Πέμπτης. Τώρα, αυτά για τον πίθηκο, ούτε η επιστήμη τα παραδέχεται. Πόσα χρόνια έχει που οι άνθρωποι ανέβηκαν στο φεγγάρι; Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν, να κάνουν, αν όχι ένα ποδήλατο, τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρεις έναν πίθηκο και του μάθεις να κάνη πατίνι!...».

          «Αν πούμε (συνεχίζει), εκείνο, αν πούμε το άλλο…;».

          «Μη λες τίποτε (του λέω), για να είσαι πιο σίγουρος…».

          Αυτή την θεωρία εδίδασκε και ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου.

          Του είπα μια φορά: «Σιγά-σιγά, με την περιποίηση, η φασολιά θα γίνει καλλίτερη φασολιά, η μελιτζανιά καλλίτερη μελιτζανιά. Ο πίθηκος, άμα τον ταΐσεις, άμα τον περιποιηθής, θα γίνει καλλίτερος πίθηκος. Δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος. Αν ένας μαύρος είναι σε ψυχρό κλίμα και δεν βγαίνει στον ήλιο, λιγάκι θα διορθωθή το δέρμα του, δεν θα πάψει όμως να είναι μαύρος…».

          Και ύστερα, αν σκεφθής ότι από άνθρωπο, την Παναγία μας, γεννήθηκε ο Χριστός!! Δηλαδή πρόγονος του Χριστού ήταν ο πίθηκος;;; Τι βλασφημία… Και δεν το καταλαβαίνουν, ότι βλασφημούν... Ρίχνουν μια πέτρα, και δεν κοιτούν πόσα κεφάλια θα σπάσει... Σου λέει: «Εγώ την έρριξα πιο μακριά από τον άλλον…». Αυτό κάνουν σήμερα. Θαυμάζουν ποιός θα πετάξει πιο μακριά την πέτρα. Πόσα κεφάλια θα σπάσει αυτών που περνάνε εκεί κάτω, δεν τον σκέφτονται…”.