Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

«ΤΥΧΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»… ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

 


         “ Σε ένα κέντρο ρυθμίσεως σακχάρου, ανάμεσα στους άλλους ασθενείς, ήταν και ένας, που το σάκχαρό του ανέβαινε μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή! Όλη την εβδομάδα ρύθμιζαν το σάκχαρό του και ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλά το Σαββατοκύριακο, κατά ένα περίεργο τρόπο ανέβαινε στα ύψη!

          Ο καθηγητής ιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν…

          Έλεγε στους βοηθούς του:

          «Δεν μπορεί, κάτι κάνει… Αυτός πρέπει να τρώει κρυφά και έτσι ανεβαίνει το σάκχαρό του».

           Έβαλαν έτσι οικείους του να τον παρακολουθούν, γιά να δουν τι συμβαίνει με την περίπτωσή του. Διαπιστώθηκε, παραδόξως, ότι δεν έτρωγε κρυφά και έτσι το μυστήριο παρέμενε άλυτο.

          Τελικά, κάποια ημέρα, ένας από τους νεαρούς βοηθούς του καθηγητή, ανακάλυψε την αλήθεια και είπε στον καθηγητή:

          «Κύριε καθηγητά, ευρήκα την λύση του μυστηρίου. Ανεβαίνει το σάκχαρό του κάθε Σαββατοκύριακο, γιατί αυτός παίζει τζόγο στον ιππόδρομο…».

          Ο διαβητικός, πόνταρε τα λεφτά του σε κάποιο άλογο και από τη σκέψη και την αγωνία που είχε, για το τί αποτέλεσμα θα φέρει το άλογο, του ανέβαινε το σάκχαρο κάθε Σαββατοκύριακο!!!

           Μην σας φαίνονται παράξενα αυτά τα πράγματα. Όσοι ασχολούνται με τα «τυχερά παιχνίδια», λόγω των σκέψεων και του άγχους που τραβάνε, γιά το αν θα κερδίσουν ή χάσουν, γίνονται υπερτασικοί και διαβητικοί. Δεν χαρίζεται σε κανέναν ο σατανάς και όσοι ασχολούνται με αυτά, τους ξετινάζει… ”!

 

Λαϊκός Ιεροκήρυξ

Δημήτριος Παναγόπουλος