Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!


 «Ο Θεός ποτέ δεν επιτρέπει καμμία θλίψη, αν μέσα από αυτή ο άνθρωπος δεν εξέλθη ωφελημένος, και μέσα από αυτή την δυσκολία δεν του χαρίσει κάτι πολύ καλλίτερο από αυτό που ανθρώπινα εθεωρούσε ότι είναι το παν. Αρκεί να έχωμε ταπείνωση, πίστη, εμπιστοσύνη, υπομονή και αληθινή αγάπη εις Αυτόν»!!!

 

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994).

          Έτσι ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα γιά τον άνθρωπο του Θεού, όπως εμπνευσμένα και θεοδίδακτα και μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες τα διατυπώνει ο μεγάλος Όσιος της εποχής μας, ο Άγιος Παΐσιος ο Αθωνίτης!!

          Ο Άπειρος Θεός, ως Πραγματικός και Φιλάνθρωπος Πατέρας μας, ό,τι επιτρέπει, γνωρίζει πως είναι απολύτως επιλεγμένο γιά την προσωπική μας σωτηρία!!

          Κάθε εκπαίδευση, όμως, απαιτεί τους ιδικούς της κόπους και θυσίες.

          Και αν αυτό είναι απαραίτητο γιά την ανθρώπινη πρόοδο και προκοπή, πόσο μάλλον γιά να αποκτήσουμε τα επουράνια και άφθαρτα αγαθά, «ἃ ἡτοίμασεν ὁ Θεὸς τοῖς ἀγαπῶσιν Αὐτόν» (Α’ Κορ. Β’9’);;;

          Επομένως, αντί να παραπονούμεθα και να ολιγοψυχούμε την ώρα των θλίψεων και των πειρασμών, το τέλειο είναι, ταπεινά να ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Πατέρα μας, διότι με τόση αγάπη και φροντίδα μας προετοιμάζει, γιά να κληρονομήσωμε και απολαύσωμε τα αιώνια αγαθά της Βασιλείας Του!!!