Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ...

ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ Ή ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ… ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ.

        Όπως έχετε διαπιστώσει, σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι, με βαθειά επίγνωση και χωρίς δασκαλίστικο και επιτακτικό ύφος, να διατυπώνουμε αντικειμενικές απόψεις και θέσεις σε φλέγοντα ζητήματα, που καθημερινά ανακύπτουν.
        Ένα από τα σημαντικότερα θέματα των τελευταίων μηνών, είναι και το μείζον πρόβλημα του ενσκήψαντος ιού, του γνωστού πλέον Κορονοϊού-Covid19.
        ΥΠΕΥΘΥΝΑ, και χωρίς φανατισμούς ή επίσης, από την άλλη πλευρά, επιφανειακή και επιδερμική προσέγγιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, συμπαραταχθήκαμε με την άποψη των αρμοδίων ιατρών. Ασφαλώς και δεν αγνοήσαμε ούτε διαστρεβλώσαμε την τραγική πραγματικότητα όπως, από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά, διαμορφώθηκε σε Παγκόσμιο επίπεδο, από την Κίνα μέχρι και τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Χώρες (π.χ. την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Γαλλία), πολλά Ασιατικά και Αφρικανικά Κράτη, αλλά και την Υπερατλαντική Υπερδύναμη.
        Θα ήταν τελείως λάθος, να ισχυρισθούμε ότι… «δικαιωθήκαμε» (..!), διότι αυτό θα αποτελούσε υπερφίαλη και ανόητη αντιμετώπιση μιάς τέτοιας πρωτοφανούς τραγικής πραγματικότητας…
        Πλην όμως, έχουμε κάθε λόγο, με την εξέλιξη που το τελευταίο διάστημα έλαβαν τα πράγματα και στην Χώρα μας, να σημειώσουμε ότι, αφ’ ενός, «ψευτοπαληκαρισμοί» και αντίστοιχα «στρουθοκαμηλικές» διαθέσεις και αφ’ ετέρου, ανεύθυνες και άκρως επιπόλαιες κραυγές και κινήσεις, περιβεβλημένες ενίοτε με τον μανδύα του «ευσεβιστικού» φανατισμού και της επιθετικής μισαλλοδοξίας (είτε προέρχονται από δήθεν θρησκευτικούς κύκλους είτε από δογματικούς και σκληροπυρηνικούς ψευτοκουλτουριάρηδες και αριστεριστές), έχουν ως τελικό αποτέλεσμα, τον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων (με γεωμετρική πρόοδο) και την καταστροφή…
        Ποιός πράγματι ο λόγος, αυτό που με την σώφρονα αντιμετώπιση επιτύχαμε την Άνοιξη, να το μετατρέψουμε σε πραγματικό εφιάλτη μέσα στο Φθινόπωρο;;;
        Και, δυστυχώς, κάποιοι «επαΐοντες» ή κουφιοκεφαλάκηδες, ακόμη και σήμερα, επιμένουν με ανεξήγητο και λίαν επικίνδυνο πείσμα, να ισχυρίζωνται ότι, «δεν υπάρχει Κορονοϊός» κ.τ.ό. …!
        Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, ακόμη και Εκκλησιαστικοί παράγοντες, συμπεριφερθέντες απρόσεκτα, εξετέθησαν ανεπανόρθωτα, προσβληθέντες (κάποιοι μάλιστα θανάσιμα…), από τον Κορονοϊό, τον οποίο περιγελούσαν ή περιφρονούσαν…!
        Και όσον αφορά βέβαια το μέγιστο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, ασφαλώς και από Αυτό δεν μεταδόθηκε ούτε πρόκειται ποτέ να μεταδοθή κανένας Κορονοϊός και καμμιά άλλη ασθένεια!!!
        ΑΜΑΧΗΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ, εκτός των άλλων, αποτελεί και το ότι, από τον Φεβρουάριο που άρχισε αυτή η λεγόμενη «πανδημία» μέχρι και σήμερα, ενώ χιλιάδες πιστοί (Κληρικοί και λαϊκοί) μετέλαβαν και μεταλαμβάνουν πλείστες όσες φορές του Σώματος και του Αίματος του Χριστού (οι Ιερείς μας μάλιστα, πάντοτε, συνέχισαν και συνεχίζουν, να καταλύουν - όσους ασθενείς και αν έχουν μεταλάβει - το Άγιο Ποτήριο), ΟΥΔΕΙΣ (!!!) έπαθε απολύτως τίποτε!!!

        Άλλο, όμως, αυτό και άλλο οι συναθροίσεις πλήθους ανθρώπων και μέσα στους Ιερούς Ναούς ή σε εορταστικά γεύματα και δείπνα ή σε άλλες κοινωνικές και κοσμικές εκδηλώσεις.
        Εκεί, όλοι κινδυνεύομε και από Κορονοϊούς και από άλλους μεταδοτικούς ιούς ή από οποιεσδήποτε μεταδοτικές ασθένειες, διότι όλοι είμεθα αδύνατοι άνθρωποι… Όταν, μάλιστα, έχωμε και υποκείμενα νοσήματα, γνωστά ή άγνωστα, τότε κινδυνεύομε πολύ περισσότερο, ακόμη και σε βαθμό μεγάλης επικινδυνότητας…
        Ας σοβαρευθούμε, λοιπόν, και ας αναλάβωμε όλοι τις ευθύνες μας, ούτως ώστε και τους εαυτούς μας να προφυλάσσωμε, αλλά και τον καθένα που μας πλησιάζει!
        Ας σκεφθούμε ότι, στο κάτω-κάτω, την υγεία μας (παρ’ ότι δεν έχομε το δικαίωμα…), απερίσκεπτα μπορούμε να την εκθέσωμε σε κίνδυνο, αλλά δεν μας πταίει σε τίποτε, ο κάθε «πλησίον» μας!
        Ας συνετισθούμε διότι, η παρούσα ασθένεια, και άγνωστη εν πολλοίς είναι και ΜΗ αντιμετωπίσιμη είναι και πολύ επικίνδυνη γιά όλους!
        Ας σωφρονισθούμε, τέλος, έστω και την ύστατη ώρα και ας σταματήσωμε τους «λεονταρισμούς» και τις ατέρμονες ανοητολογίες, διότι τα Νοσοκομεία, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι διασωληνώσεις και το επώδυνο τέλος, ΔΕΝ είναι παραμύθια!!
        Το επιβεβαιώνει αυτό, η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα όλων των κορεσμένων από ασθενείς, κυρίως με Κορονοϊό, Νοσοκομείων της Χώρας μας, ακόμη και των Επαρχιακών…