Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟΝ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ!!

 

O Φλάβιος Βελισσάριος ή απλά Βελισσάριος (505-565), ήταν Στρατηγός της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους στρατιωτικούς ηγέτες όλων των εποχών. 

Γεννήθηκε στην πόλη Γερμέν (σημερινό Ορμένιο) της Θράκης. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Κωνσταντινούπολη και κατατάχθηκε ως αξιωματικός στην Αυτοκρατορική φρουρά. Εκείνη την περίοδο γνωρίσθηκε με τον μελλοντικό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, ο οποίος τον διώρισε στην προσωπική του φρουρά. Γρήγορα ο Βελισσάριος, ανέβηκε όλα τα αξιώματα, φθάνοντας στον βαθμό του Στρατηγού.

Σε μία μάχη, ο Στρατηγός Βελισσάριος, έπιασε αιχμάλωτο τον Βασιλιά των εχθρών, τον οποίο και φυλάκισαν.

Μία ημέρα ο αιχμάλωτος Βασιλιάς, έστειλε μήνυμα στον Βελισσάριο, παρακαλώντας τον να του παρέχει ψωμί να χορταίνει την πείνα του, μία κιθάρα να ξεχνάει την λύπη του και μία πετσέτα να σκουπίζει τα δάκρυά του.

Ο Βελισσάριος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του φυλακισμένου Βασιλιά, του έστειλε, μαζί με αυτά που του εζήτησε, και ένα Ευαγγέλιο και του παρήγγειλε:

«Αυτό το ιερό βιβλίο, να το προσέξεις και να το μελετήσεις, διότι θα ικανοποιήσει και τα τρία αιτήματά σου, πολύ καλλίτερα απ’ ότι τα τρία αγαθά που μου εζήτησες. Και θα σε τρέφει και θα σε ψυχαγωγεί και θα σε παρηγορεί! Θα σου μάθει γιατί ζεις! Ποιό είναι το νόημα της ζωής! Και γιά που πρέπει να ετοιμάζεσαι!».