Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ!

 

« Θέλουμε να πούμε στα παιδιά:

“Παιδιά, μη φεύγετε από την Εκκλησία. Να πηγαίνετε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία. Να εκκλησιάζεσθε. Η Εκκλησία είναι το ταμείον της Χάριτος. Από εκεί πηγάζει όλη η ευτυχία του ανθρώπου. Την ειρήνη και την αγάπη, από την Εκκλησία θα τα πάρεις. Ούτε στα παιχνίδια ούτε μέσα στην Κοινωνία θα τα βρεις αυτά, όσο μέσα στην Εκκλησία”!

Εάν εσύ, αυτόν τον λόγο, τον οποίον λες, δεν τον έχεις σε πράξη, τα παιδιά δεν πληροφορούνται. Όχι. Πρέπει εσύ πρώτος να πας στην Εκκλησία, να γευθής την γλυκύτητα της Εκκλησίας, ούτως ώστε, όταν το πεις στα παιδιά, από μέσα “ερεύγεσαι” (=φανερώνεις, αποκαλύπτεις, βλ. Ματθ. 13, 35).

Αυτό, το οποίον έχεις, το λες και στα παιδιά. Οπότε τα παιδιά πληροφορούνται. Διότι αυτό, το οποίον έχεις, το μεταδίδεις, βγαίνει μιά ακτίνα Χάριτος από μέσα σου και μεταδίδεται, στα παιδιά. Τα παιδιά, τα οποία είναι βαπτισμένα και συ βαπτισμένος πληροφορούνται. Όταν όμως εσύ εκείνο, το οποίον λες, δεν το κάνεις, τα παιδιά δεν πληροφορούνται, διότι από μέσα σου δεν βγαίνει Χάρις. Είτε το άκουσες είτε το είδες, είτε το καταφρόνησες... Και τα παιδιά δεν πληροφορούνται. Όταν όμως εσύ ο ίδιος το έχεις αυτό, το οποίον λες, τότε τα παιδιά πληροφορούνται και ακούνε. Μεταδίδεις, λέει, από την περιουσία σου, μεταδίδεις, τρόπον τινά, από αυτό το οποίον έχεις και το ζεις και το τρως. Αυτό μεταδίδεις και στα παιδιά.

Τα παιδιά πληροφορούνται, τα παιδιά πληροφορούνται»!!!

 

Πηγή κειμένου: pemptousia

Πηγή Φωτογραφίας: apantaortodoxias