Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο ΑΟΙΔΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΗΣ, π. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΤΑΚΗΣ.

 

Το τελευταίο μήνυμα του π. Εμμανουήλ Κοντάκη: 


«Τρώγω τους καρπούς της ηδονής του βίου μου. Την Οδύνη...  Δόξα τω Θεώ!!

Εδώ και καλά είναι... Εκεί πάνω;;;

Κάνω τον κανόνα μου...

Ούτε Θεία Λειτουργία, ούτε μετοχή στη Θεία Ευχαριστία...

Ο Χριστός μας τα ρυθμίζει αυτά, και δεν κλωτσάμε!!

Υπακοή, και όλα γίνονται Ανάσταση-Παράδεισος!!

Τα ακούσια, εκούσια...

Είναι μία διαφορετική πρόκληση, πολύ αληθινή...

Δόξα τω Θεώ που τη βιώνω!!

Τέλεια!!

Δεν ξέρω τί να πω. Θέλω να βγω, κατά τον ιερό Χρυσόστομο, στο πιό ψηλό βουνό και να φωνάξω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ώστε να ακουσθή σ’ όλα τα πέρατα της Γης: 

Δόξα σοι ο Θεός πάντων Ένεκεν”!!!»!! 

 

 

 

Βιογραφικόν του π. Εμμανουήλ Κοντάκη (18/03/1969 – 13/05/2021)

 

<<Ο π. Εμμανουήλ, γεννήθηκε στο χωριό Σάρχος της επαρχίας Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης. Σ’ αυτό το χωριό τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Οι γονείς του ευσεβείς. Αμέσως μετά, συνεχίζει τις σπουδές του Γυμνασίου και Λυκείου στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Όρους. Τον Ιανουάριο του 1989, χειροτονείται Διάκονος  στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Λινοπεραμάτων, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Τιμόθεον Παπουτσάκην. Και τον  Φεβρουάριο του ιδίου έτους, από τον ίδιο Αρχιερέα, χειροτονείται Ιερέας. Η σύζυγος του και μετέπειτα πρεσβυτέρα Βικτωρία Λαδουκάκη από το Αρχοντικό Αρκαλοχωρίου, υπήρξε στήριγμα και του Ιδίου και της οικογενείας που με την Χάριν του Θεού εδημιούργησαν. Απέκτησαν τρία τέκνα. Το 1992, ο π. Εμμανουήλ, μετατίθεται στη Θεσσαλονίκη, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το 2011 ετοποθετήθη στον Άγιο Αθανάσιο Παλαιοκάστρου, της ιδίας Μητροπόλεως. Επεδίωξε αυτήν την μετάθεσιν, διά να είναι κοντά στο Άγιον Όρος.

Ο Ιερέας αυτός, είχε μίαν θαυμαστήν βιωτήν. Άριστος οικογενειάρχης! Ιδανικός σύζυγος! Υπέροχος πατέρας! Είχε ως πρότυπον τον Αρχιποιμένα Ιησούν Χριστόν! Ήταν, σύμφωνα με τα λόγια του αγιασμένου αειμνήστου πνευματικού  π. Ευμενίου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Ρούστικων, Ρεθύμνου, Κρήτης: «Ιερεύς του Υψίστου, Άγγελος Θεού Παντοκράτορος»!!

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έλεγε: «Η νεότης είναι ευόλισθος και σφοδροτέρου δείται του χαλινού»! Ένα τέτοιο «πνευματικό χαλινάρι» διά την νεότητα, υπήρξε ο π. Εμμανουήλ.

Ήταν άριστος εξομολόγος και Λειτουργός, προστάτης των ορφανών και των χηρών και μετέφερε την ευλογία του Αγίου Όρους στην Ενορία του και παντού! Το χαμόγελο του σε αφώπλιζε! Η Χάρις των Αγίων Λειψάνων, τον καθιστούσε Κοινωνόν Ουρανίων Χαρίτων! Το τελευταίο Άγιον Λείψανον το οποίο παρέλαβε, ήτο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού! Το χάρηκε υπερβολικά! Και μετά από αυτήν την ευλογία, περιχαρής έφυγε διά την Αιωνιότητα!

Αξέχαστε και Μακαριστέ π. Εμμανουήλ, σε παρακαλούμε θερμώς, εκεί  ευρίσκεσαι και αγάλλεσαι στο Ουράνιο Θυσιαστήριον, μην μας ξεχνάς! Να εύχεσαι και υπέρ πάντων ημών! Ας είναι αιωνία Σου η μνήμη! >>!!

 

Εμμ. Ν. Καπετανάκης.