Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΜΕΓΑΛΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΙ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΔΗΜΟΝΑ!!

 

ΜΕ ΤΟ… ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΥΡΑΓΟΥ

 << Αφορμή γιά αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων, ανίδεων, (ερευνητών) του Διαδικτύου, από ανθρώπους με κοντό μυαλό, ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος, είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

 

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη NASA και απεικονίζει τι συμβαίνει σήμερα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ στον πλανήτη από ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς .
          Η κλιματική κρίση πλεον είναι πιο ορατή από ποτέ.
        Την στιγμή που μιλάμε καίγονται οι: Ανατολική Μεσόγειος, η μισή Νότια Αμερική, μικρότερα τμήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ανατολική Κίνα, Ινδονησία, Ρωσία, Κεντρική και Νότια Αφρική, ο Αραβικός κόλπος, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρουμανίας, Ιταλίας που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
      Μέχρι στιγμής στην Ιταλία έχουν καεί πάνω από 53.000 εκτάρια δάσους, στην Ρωσία 1,3 εκατομμύρια εκταρίων κάηκαν και χιλιάδες κόσμου απομακρύνθηκαν. Επίσης εκατομμύρια στρέμματα σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ!!

      ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;;
                ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ;;
                ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;;
                ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΨΗ;;
                ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;;
                ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΕ…

          

Πάμε τώρα στα δικά μας γιατί η λέξη ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ είναι μιά λέξη άγνωστη σε αυτή τη Χώρα!!!!
        Λοιπόν, ζούμε σε μιά Χώρα όπου ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχουμε δασικές πόλεις. ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όμως έχουμε. Το πρόβλημα είναι ΔΑΣΙΚΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ και ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ κυρίως. Οικισμοί και πόλεις μέσα σε κωνοφόρα δένδρα με τα κλαδιά να αγγίζουν τα μπαλκόνια. Πήγαμε και εγκατασταθήκαμε άναρχα με ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, όπου μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μεσογειακό περιβάλλον, τα δάση αυτά μοιραία ανανεώνονται - αναφλέγονται ανά 50 χρόνια και λιγότερο.
        Η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή μετατροπή του Μεσογειακού κλίματος σε Τροπικό, είναι εμφανέστερη και παρούσα από ποτέ!
        Είμαστε μιά Χώρα με προϊστορία 200 χρόνων ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, όπου γιά να αφαιρεθούν αυτές οι περιουσίες που φτιάχθηκαν μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, θα χρειασθούν χιλιάδες στρεμμάτων απαλλοτριώσεων και ένα εκατομμύριο αστέγων, ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και αδύνατο! Φτιάξαμε σπίτια μέσα στην μπαρουταποθήκη των κωνοφόρων δένδρων και βρισκόμασθε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών, ασυνείδητων πολιτών που ψήνουν , κάνουν θερμές εργασίες , αποψιλώνουν εκτάσεις χωρίς αποκομιδή των προϊόντων αποψίλωσης δημιουργώντας εκρηκτικούς σωρούς καύσιμης ύλης , αφήνοντας τα οικόπεδα τους τα ίδια απεριποίητα, αφήνοντας το πεύκο να ακουμπάει τη στέγη τους , αφήνοντας τους εαυτούς τους ανεκπαίδευτους και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…        

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, λοιπόν, κύριες και κύριοι, γιατί αν θες εξοχικό μέσα στο δάσος, θα πρέπει να αποδεχθής και τους κινδύνους… Μπήκαμε μέσα στα δάση, έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε, όταν αυτά βλάπτονται, εμείς να μην έχουμε καμμία απολύτως συνέπεια…!

          Ναι, το Σώμα έχει ελλείψεις…
          Ναι, το Σώμα έχει γηρασμένο και ελλιπή εξοπλισμό…
        Ναι, είμασθε αδικημένοι και κακοπληρωμένοι…     Κάποιοι, όμως, είμασθε και ρομαντικοί και αγαπάμε αυτόν τον τόπο, και λέμε αλήθειες που ενοχλούν ώστε να κόβουμε την όρεξη των «ιντερνετικών πανεπιστημόνων», που σπιλώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, με τα λιβελογραφήματα τους…

        «ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ (ΛΕΕΙ) ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΦΩΡ»…
        Πάμε και σε αυτό: Γνωρίζετε μήπως ή έχετε ακούσει κάπου γιά το ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και πόσο αυξάνονται τα μποφόρ και οι στροβιλισμοί του αέρα;;; Όποιος θεωρεί εύκολη την κατάσβεση, να αφήσει τον κλιματισμό και τα μπάνια, να έλθη μαζί μας και ίσως αλλάξει γνώμη…

        Και κάτι ακόμη· ΜΑΝΤΕΨΤΕ, ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ: ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ!!!
        Γι’ αυτό, με πολύ ευγενικό τρόπο και ύστερα από άπειρες ώρες επιφυλακών και κούρασης, σας λέω απλά δείτε την αλήθεια, να ανοίξετε τα μυαλά σας και να το ΡΑΨΕΤΕ…
        Μας κουράσατε, να έχετε άποψη γιά όλα… Μετά την επιδημιολογία, τώρα γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών...;;;

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥΡΑΓΟ…>>!!

Ιερισσός 05-08-2021
Αναγνωστάκος Ι. Γεώργιος-Νικόλαος
Υποδιοικητής ΠΥ Σταγείρων Ακάνθου