Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΕΞΑΙΣΙΟ ΘΑΥΜΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΩΡΟΥ ΚΥΗΣΕΩΣ!!


ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΩΡΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!

Ο Curtis Means, που είναι τώρα 16 μηνών και υγιής, ζύγιζε μόλις 420 γραμμάρια όταν γεννήθηκε.

NBC News

Associated Press

10 Νοε. 2021.

        ΜΠΕΡΜΙΝΓΧΑΜ, Αλαμπάμα. — Ένα αγόρι από την Αλαμπάμα  που ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό κατά τη γέννηση του, αφού η μητέρα του τον γέννησε, μόλις (!!) στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα, χαρακτηρίσθηκε ως το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο, που επιβίωσε ποτέ!

        Ο οργανισμός Guinness World Records και το Νοσοκομείο UAB ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι, ο Curtis Means, ο οποίος ζύγιζε μόλις 14,8 ουγγιές (420 γραμμάρια) όταν γεννήθηκε, σημείωσε το νέο ρεκόρ. Γεννημένος πρόωρα, στις 132 ημέρες, την 5η  Ιουλίου 2020, μαζί με ένα δίδυμο αδελφάκι που δεν επέζησε, ο Curtis είναι τώρα 16 μηνών και υγιής!

        Ο   Dr. Brian Sims, ο οποίος ήταν ο θεράπων ιατρός, είπε ότι, οι στατιστικές δείχνουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται τόσο μικρά, δεν έχουν ουσιαστικά καμμία πιθανότητα επιβίωσης, αλλά ο Curtis ξεπέρασε τις πιθανότητες!

        «Συνιστούμε συνήθως  την παρηγορητική φροντίδα σε καταστάσεις τέτοιων εξαιρετικά πρόωρων τοκετών», είπε ο Dr.Sims σε δήλωσή του από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγχαμ, που είναι επιστημονικά υπεύθυνο γιά τη λειτουργία του Νοσοκομείου. «Αυτό επιτρέπει στους γονείς να κρατούν τα μωρά τους και να τους δίνουν αγάπη, γιά τον ελάχιστο χρόνο που μπορούν να τα έχουν μαζί τους».

        Αντίθετα, ο Κέρτις γινόταν όλο και πιο δυνατός κάθε μέρα, και τελικά πήρε εξιτήριο μετά από 275 ημέρες νοσηλείας! Χρειάσθηκε βοήθεια από θεραπευτές, γιά να αρχίσει να χρησιμοποιεί το στόμα του και να μάθει να τρώει.

        «Η στιγμή που κατάφερα να φέρω τον Κέρτις στο σπίτι και να κάνω έκπληξη  στα μεγαλύτερα παιδιά μου με τον μικρότερο αδελφό τους, είναι μία στιγμή, που θα θυμάμαι  για πάντα», είπε η μητέρα του, Μισέλ Μπάτλερ από την αγροτική περιοχή της  Eutaw,  Alabama, σε δήλωσή της.

        Ένα έμβρυο θεωρείται τελειόμηνο στις 40 εβδομάδες, αλλά η Μπάτλερ προφανώς επειδή κυοφορούσε δίδυμα, ξεκίνησε τον τοκετό  έχοντας ολοκληρώσει λίγο περισσότερο από το ήμισυ αυτού του χρόνου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο UAB, το οποίο διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, όπου γέννησε τον Curtis και την C'Asya.

        Η C'Asya πέθανε μία μέρα αργότερα, αλλά ο Curtis κατάφερε να βγει από τον αναπνευστήρα μετά από τρεις μήνες. Μετά από μήνες 24ωρης φροντίδας, πήγε σπίτι του τον Απρίλιο.

        «Δεν ξέρουμε τι  επιφυλάσσει το μέλλον για τον Curtis, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν αυτόν», είπε ο Dr.Sims. «Άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία, την ημέρα που γεννήθηκε. Αυτή η ιστορία θα διαβασθή και θα μελετηθή από πολλούς και, ελπίζουμε, να βοηθήσει στη βελτίωση της φροντίδας των πρόωρων βρεφών σε όλο τον κόσμο»!

        Τα ρεκόρ Guinness είπαν ότι, ο Curtis κέρδισε κατά μία ημέρα το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κράτησε μόνο για ένα μήνα. Ο Richard Hutchinson, από το Wisconsin, γεννήθηκε σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδων και 2 ημερών τον Ιούνιο του 2020!

 

Το είδαμε εδώ : afistemenaziso

Πηγή : nbcnews